Hopp til innhold

Team Ingebrigtsen - Premiere!

Uke 11 NRK1 torsdag 17. mars kl 19.45

Gjennom fire år, fram mot OL i Rio De Janeiro i 2016, følger vi den kontroversielle friidrettsfamilien Ingebrigtsen fra Sandnes. Vi er tett på oppturer og nedturer, familieidyll og konflikter. Det er en knallhard vei mot suksess - eller fiasko.

Team Ingebrigtsen

Team Ingebrigtsen, en familie utenom det vanlige. Fra venstre; Gjert, Henrik med Ingrid på skuldrene, Martin med William på skuldrene, Jakob, Tone, Kristoffer og Filip (sittende).

Foto: Skofteland Film / NRK

Vi følger familien Ingebrigtsen i tykt og tynt, gjennom mesterskap, en familieforøkelse, harde forhandlinger, masse kjærlighet og tydelige føringer fra familiens overhode, Gjert.

Det er Gjert som ved siden av full jobb, trener barna sine knallhardt mot de store mesterskapene. Mamma Tone legger alt til rette i hus og hjem for familien på åtte, ved siden av å drive to frisørsalonger.

Henrik må bevise at han har en plass i verdenstoppen, etter den utrolige femteplassen på 1500 meter i OL og gull i EM i 2012.

Filip, den nest beste mellomdistanseløperen i Norge etter sin bror, kommer hakk i hæl.

Barnestjernen Jakob viser et unikt talent og trener sammen med de eldre brødrene.

Eldste bror Kristoffer og mellomste bror Martin har hoppet av og vist at det går an å velge et annet liv – selv om det betyr at de på noen måter blir stående litt utenfor familiefellesskapet.

Lillesøsteren Ingrid håper faren snart skal begynne å trene henne også.