Ta plass! Premiere på HAIK

Uke 46 NRK TV torsdag 14. november i NRK TV og på NRK1 lørdag 16. november.

Ta plass! Christine Dancke har fått seg bil, og i HAIK henter programlederen et knippe av Norges største og mest etablerte popstjerner og tar dem med på en dagstur de neppe har sett maken til. Det hele avsluttes med en eksklusiv og intim konsert for de mest hengivne tilhengerne.

Christine Dancke, HAIK
Foto: Robert Rønning/NRK

HAIK er et dokumentarisk musikkportrett med fokus på kjærligheten til musikken. Det er på tide at artistene får noe igjen, mener Dancke, som er full av lovord om serien som har premiere 14. november i NRK TV:

– Du får se artistene i situasjoner du aldri har sett de i tidligere og selvsagt i den situasjonen de briljerer mest; på scenen.

Dancke forteller om nære og intime sammenkomster med de medvirkende.

– Fra HAIK kan seeren forvente nære møter med våre største artister. De gir et unik innblikk i livet deres og de har virkelig imponert meg, alle sammen. Mest av alt som mennesker, avslutter hun.

Astrid S og Christine Dancke i HAIK

Astrid S og Christine Dancke

Foto: Robert Rønning/NRK

Lurer fansen trill rundt

I premiereepisoden er det Astrid S som rydder plass i en ellers full kalender. Christine plukker henne opp utenfor leiligheten hennes, der de setter nesa mot et innspillingsstudio, der en gjeng med blodfans tror de skal spille inn en coverversjon av Astrid S‘ populære Hurts So Good. Hvor lang tid tar det før de kjenner igjen en forkledd Astrid som rufsete lydtekniker med brokete dialekt?

Akkompagneres av klokkespill

Ferden går deretter til Oslo sentrum, der de 49 klokkene på Rådhuset akkompagnerer Astrid sin minikonsert på rådhusplassen, før man vender snuten mot en flystripe. En gammel drøm skal nemlig oppfylles for en tidligere vordende jagerflypilot. En mildt sagt begivenhetsrik dag ender med en intimkonsert av episke proporsjoner, der Astrid S‘s mest hengivne fans får en musikalsk opplevelse de neppe har sett maken til.

Også Aurora, Freddy Kalas, Arif, Dagny og Ingrid Helene Håvik fra Highasakite skal portretteres i HAIK denne høsten.