Informasjon fra NRK

Superhundene (5:8) - Gitanjali og Vilja

Uke 5 NRK1 søndag 3. februar kl 20.55.

Gitanjali Langeland var bare ett år gammel da hun fikk en hjerneskade som gjorde henne delvis funksjonshemmet. Nå ønsker hun seg selskap i en hund som kan gjøre henne tryggere i hverdagen. Vil hundetrener Maren Teien Rørvik lykkes i å trene opp Vilja til å bli den perfekte superhunden for Gitanjali?

Superhundene (5:8) - Gitanjali og Vilja

Det er kjærlighet ved første bjeff når den flatcoatede retrieveren Vilja møter sin nye eier Gitanjali i Lærdal for første gang.

Foto: Cato Johansen / Monster/NRK

21 år gamle Gitanjali Langeland i Lærdal håper at en omplasseringshund kan bli hennes nye bestevenn.

Hjerneskaden hun fikk da hun var ett år gammel har ført til at hun har fått nedsatt førlighet på venstre side av kroppen. Særlig venstre arm og fot er rammet, i tillegg til synet på venstre øye.

Fosterfamilien Gitanjali kom til etter at skaden ble oppdaget på sykehuset, forteller at hun trenger en del sosial og praktisk støtte i hverdagen.

Nå ønsker hun seg en kosete hund som kan være godt selskap som gjør at hun kan føle seg tryggere når hun er alene. Hun trenger litt ekstra hjelp spesielt når hun skal gå ut og trenger støtte for å holde balansen.

Gitanjali Langeland

Gitanjali Langeland (21) håper at en omplasseringshund kan bli den perfekte følgesvennen hennes.

Foto: Cato Johansen / Monster/NRK

Vimsete Vilja

Hundetrener Maren Teien Rørvik tenker at Vilja, en flat coated retriver, kan passe godt hos Gitanjali, og de to får raskt en god kjemi.

Den sju år gamle flatcoated retrieveren trenger et nytt hjem etter at hun ble frosset ut av de andre hundene ved et oppdrettssenter, og er superlykkelig hjemme hos Gitanjali.

Men Vilja er en vimsete og energisk hund, og mister fort oppmerksomheten når det dukker opp andre hunder.

Det viser seg å bli en krevende oppgave for Maren å trene opp Vilja til å holde fokus og gå rolig på siden, i stedet for å trekke så hardt og plutselig at Gitanjali kommer ut av balanse og faller.

Maren Teien Rørvik og Vilja

Hunden Vilja elsker kos, men trenger også mye trening, finner hundetrener Maren Teien Rørvik ut i denne episoden av Superhundene.

Foto: Cato Johansen / Monster/NRK