Informasjon fra NRK

Superhundene (3:8) - Carine og Tico

Uke 3 NRK1 søndag 20. januar kl 20.55.

Carine Øien-Ødegaard ble lam fra livet og ned etter en forferdelig ulykke som 26-åring. Med fulltidsjobb og en liten sønn på 2 år, trenger hun en superhund som kan gjøre hverdagen litt enklere.

Superhundene episode 3 - Carine og Tico

I episode 3 av Superhundene blir vi kjent med småbarnsmoren Carine Øien-Ødegaard i Oslo. Kan omplasseringshunden Tico være rett hund for henne og familien?

Foto: Cato Johansen / Monster/NRK

Den da 26 år gamle Carine Øien-Ødegaard skulle akkurat starte på sitt virkelige voksenliv etter å ha levert inn masteroppgaven.

Da skjedde det utenkelige - hun falt ut av et vindu, brakk nakken og fikk skade på ryggmargen. Livet ble snudd på hodet og hun ble lam bra brystet og ned, og delvis lam i armene.

31-åringen ønsker seg en omplasseringshund som kan hjelpe henne med å åpne dører. Og med en livlig toåring i huset håper hun at hunden også kan rydde bort leker som er i veien for rullestolen.

Tico i Superhundene

Blandingshunden Tico har ukjent bakgrunn.

Foto: Cato Johansen / Monster/NRK

Smarte Tico

På Tunge Hundesenter finner hundetrener Maren Teien Rørvik blandingshunden Tico.

Omplasseringssenteret vet lite om bakgrunnen til Tico, men Maren oppdager fort at han er veldig smart, lærer nye oppgaver uvanlig raskt og er veldig glad i mennesker.

Hun tenker at Tico kan passe godt inn hos Carine og familien.

Maren og Tico

Hundetrener Maren Teien Rørvik trener opp Tico til å hjelpe til.

Foto: Cato Johansen / Monster/NRK

Om serien:

I Norge finnes det mange hunder som av forskjellige grunner trenger et nytt hjem. Mange av disse omplasseringshundene har et stort potensial for å bli gode hjelpehunder.

I løpet av åtte episoder skal hundetrener Maren Teien Rørvik håndplukke omplasseringshunder til mennesker som trenger litt ekstra hjelp i hverdagen.

Målet er at de åtte deltakerne skal få et enklere liv med en ny bestevenn, samtidig som de forlatte hundene får nye hjem med mye kjærlighet og god omsorg.