Stjernekamp 2017 (1:10)

Uke 34 NRK1 lørdag 26. august kl. 19.55

Ti nye artister skal kjempe om tittelen Norges ultimate entertainer. Det er klart for sjette sesong av Stjernekamp - og festen sparkes i gang med stadionrock.

Stjernekamp 2017

Deltakerne i Stjernekamp høsten 2017: F.v. Erlend Bratland, Hilde Lyrån, Gaute Ormåsen, Lisa Børud, Alexander Walmann, Ida Maria, Makeda, Didrik Solli-Tangen, Benedicte Adrian og Adam Douglas.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Se hva artistene skal synge i program 1 - Stadionrock

Se hva artistene skal synge i program 2 - EDM

Se hva artistene skal synge i program 3 - Country

Se hva artistene skal synge i program 4 - Hiphop

Se hva artistene skal synge i program 5 - Opera

Se hva artistene skal synge i program 6 -- Blues og gruppe

Se hva artistene skal synge i program 7 - Hardrock og akustisk

Se hva artistene skal synge i program 8 - Musikal og reggae

Se hva artistene skal synge i program 9 - Disco og joik

Se hva artistene skal synge i program 10 - FINALE

Direktesendingene fra studio på Fornebu går over ti lørdager, fra 26. august til den store finalen 28. oktober. I tillegg til stadionrock skal artistene få bryne seg på nye sjangere som joik, blues og reggae. Klassikere som opera og hiphop står også på programmet.

Sjangrene det skal konkurreres i denne høsten er:

26.08 – Stadionrock
02.09 – EDM (elektronisk dansemusikk)
09.09 – Country
16.09 – Hiphop
23.09 – Opera
30.09 – Blues / Gruppe
07.10 – Hardrock / Akustisk
14.10 – Musikal / Reggae
21.10 – Disco / Joik
28.10 – Finale

Kåre Magnus Bergh er programleder for sjette år på rad. Også musikkekspert Mona B. Riise har vært med siden starten, mens Thomas Felberg er hennes makker i ekspertpanelet for fjerde gang.

Deltakere i Stjernekamp 2017

Stjernekamp 2017
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Didrik Solli-Tangen
30 år, fra Porsgrunn, bosatt i Oslo

Didrik er utdannet klassisk sanger fra Barratt Due Musikk­institutt, der han ble uteksaminert i 2010 med topp­karakter. Samme år fikk han sitt nasjonale gjennombrudd da han vant Melodi Grand Prix med låta «My Heart Is Yours» og representerte Norge på hjemmebane i Eurovision Song Contest. Like etter ga han ut albumet «Guilty Pleasures». Våren 2012 gikk Didrik til topps i kjendisversjonen av «71 grader nord». Sammen med Ole Edvard Antonsen hadde Didrik stor suksess med juleturneen «Desemberstemninger» i 2012 og 2013. Han har også turnert i USA i regi av Kultur­entusiastene og New York Opera Society. De siste årene har Didrik og broren Emil Solli-Tangen turnert med sommerforestillingen «Andreomgangen» og «En broderlig aften». Didrik var programleder for «Skal vi danse» i 2014 og 2015.

Stjernekamp 2017
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Ida Maria
33 år, fra Nesna, bosatt i Stockholm

Ida Maria Børli Sivertsen var en av vinnerne av Zoom Urørt i 2006, og året etter vant hun Urørt-finalen med låta «Oh My God». Rockesensasjonen Ida Maria spilte på festivaler som by:Larm, Øyafestivalen og Quartfestivalen og vant Alarmprisen i 2007, til tross for at hun ennå ikke hadde gitt ut noen album. I 2008 mottok hun Statoilstipendet for å kunne etablere seg som artist internasjonalt. I to intense år turnerte Ida Maria og bandet konstant i Europa og USA. I 2008 kom debutalbumet «Fortress Round My Heart», som innbrakte henne Spellemannpris som Årets nykommer. I 2009 turnerte Ida Maria og bandet i USA sammen med bandet Glasvegas, spilte på festivaler og opptrådte på Jay Leno Show for 5 millioner amerikanske seere. Under en konsert i Boston samme år kollapset Ida Maria på scenen og trakk seg vekk fra alt rampelys de neste årene. I januar 2016 var hun med på «Hver gang vi møtes» på TV2. I april samme år kom singelen «Scandalize My Name».

Stjernekamp 2017 STJERNEKAMP 2017
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Gaute Ormåsen
34 år, fra Brumunddal, bosatt i Oslo

Gaute var med i første sesong av «Idol» i 2003 og ble nr. 2 bak Kurt Nilsen. Kort etter ga han ut albumet «New Kid in Town» som solgte 30.000 eksemplarer og som inneholdt hitsinglene «Chasing Rainbows» og «Miss You When You’re Gone». I 2005 fikk han avtale med plateselskapet Tylden & Co og valgte å gå over til å synge på norsk. Til sitt første norskspråklige album «G for Gaute» (2006) lagde han «Kjærlighet er mer enn forelskelse», som er blitt en moderne klassiker. Remixen som kom sist desember, har til nå nesten 8 millioner avspillinger på Spotify. I 2010 og 2013 deltok han i Melodi Grand Prix. Gaute har gjort utallige konserter og turneer både alene og med artister som Benedicte Adrian, Sølvguttene, Trine Rein, Bjøro Håland, Christian Ingebrigtsen og Cecilia Vennersten. Han har vært skuespiller i «Hotel Cæsar» og spilt i musikalen «Sound of Music». I sommer turnerer han i hovedrollen i et tributeshow om George Michael med premiere i juli.

Stjernekamp 2017
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Benedicte Adrian
53 år, fra Oslo

Artisten, komponisten og TV-personligheten Benedicte vokste opp på Oppsal i Oslo og gikk musikklinjen ved Manglerud videregående skole. Sammen med Ingrid Bjørnov dannet hun popduoen Dollie – senere omdøpt til De Luxe – som fikk braksuksess i 1980 med debutalbumet «Første akt». I 1984 vant duoen Melodi Grand Prix med låta «Lenge leve livet». Til sammen gav Dollie De Luxe ut hele 13 album. Som solist gjorde Benedicte seg bemerket i rollen som «Nattens Dronning» i Mozarts «Tryllefløyten» på Den Norske Opera i 1988. Sammen med Ingrid Bjørnov har Benedicte komponert hele fire musikaler, der den mest kjente er «Which Witch». Denne ble også satt opp i Londons West End med Benedicte og Jahn Teigen i hovedrollene. For musikkalbumet til «Which Witch» fikk duoen Spellemannprisen i Åpen klasse. Benedicte har gjort flere juleturneer, blant annet sammen med artisten Jan Werner. I 2007 var hun «Idol»-dommer på TV2 og i 2010 deltok hun i Team Benedicte i «Det store korslaget». Hennes første soloalbum, «Desember», kom i 2008.

Stjernekamp 2017
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Adam Douglas
36 år, fra Oklahoma i USA, bosatt på Hadeland

I 2007 hadde amerikaneren Adam Douglas Enevoldsen sin første spillejobb i Norge. Der møtte han sin store kjærlighet. En måned etter meldte han flytting til Norge og har siden stiftet familie med sin Kristin. Adam har en stemme som når over fire oktaver. Han er et multitalent som i tillegg er en dyktig gitarist og låtskriver. Allerede som tenåring startet han med å opptre live og turnere med band, mange av dem store navn i USA. Adam er influert av soul, r&b, americana og roots. I tillegg til solo­prosjekter har han spilt i flere band, i Norge blant annet The Douglas Group og High Red. Solodebuten «I May Never Learn» var en av kritikernes favoritter i 2015. Adam har gitt ut og medvirket på en rekke album, både som sanger, musiker og låtskriver. I 2014 gikk han til topps i konkurransen Baltic Song Contest, og han har deltatt i NRK-programmet «Beat for Beat» to ganger. Adam jobber også som band- og sangpedagog ved Hadeland Kulturskole.

Stjernekamp 2017
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Makeda
24 år, fra Asker

Ina Makeda Halvorsen Dyhre er adoptert og kom fra Etiopia til Norge da hun var seks måneder gammel i 1992. Hun har sunget siden hun var en liten jente og fikk tidlig høre at hun hadde en fantastisk stemme. Makeda ønsket å følge musikkdrømmen og talentet sitt og begynte på musikklinje på videregående skole. Hun har vært fast korist for Admiral P de siste årene og turnert land og strand rundt med ham. I tillegg synger hun i gospelkoret Traces Gospel Choir. Blant andre norske artister hun har jobbet med er Nico & Vinz, Samsaya og Onkl P. Hun har medvirket i flere TV-program, blant annet «Det store korslaget» med Team Tuva Syvertsen, «Beat for Beat», «Kvelden før kvelden» og musikktalent­konkurransen «The Voice». I 2015 tok hun steget ut som soloartist da hun deltok i norske Melodi Grand Prix med låta «Stand Up». Dette ga henne inspirasjon til å fortsette å lage musikk, og i løpet av året skal hun gi ut sin første EP.

Stjernekamp 2017
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Erlend Bratland
25 år, fra Kvinnherad og Haugesund, bosatt i Oslo

Da han var 16 år gammel, i 2008, sang Erlend seg helt til topps i første sesong av «Norske talenter». I løpet av kort tid fikk han platekontrakt med Sony, singlene «Lost» og «Still Water» toppet VG-lista, og albumet «True Colors» nådde andreplass og solgte til gull. For «True Colors» ble Erlend nominert til Årets nykommer under Spellemannprisen, og singelen «Lost» ble nominert til årets hit. Mye reising, turneer, forventninger og fokus på andre ting enn musikken gjorde til slutt at Erlend gikk på en psykisk smell og valgte å trekke seg fra rampelyset. Han utdannet seg til frisør og makeupartist og arbeidet i Bergen og Tønsberg i flere år. Høsten 2014 gjorde han comeback med singelen «Silent Sister». I 2015 tok han andreplassen i i Melodi Grand Prix med låta «Thunderstruck», som han skrev sammen med låtskriverparet Joy og Linnea Deb.

Stjernekamp 2017
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Lisa Børud
21 år, fra Arendal, bosatt i Oslo

Lisa spilte inn sitt første album som 5-åring og ble en av Kristen-Norges store barnestjerner med 120.000 solgte album. Hun vokste opp i en særdeles musikalsk familie, og sammen turnerte de rundt omkring i hele Norge. I løpet av 12 år gav hun i 8 album, 2 DVD-er og 2 samlealbum. Sangene var for en stor del skrevet av far Thomas Børud og farfar Arnold Børud og handlet om Jesus, venner, skolen, sang og dans. I 2007 ble Lisa tilbudt Disney-kontrakt, men takket nei. Etter hvert trappet hun også ned på turné­virksomheten. Lisa har i tillegg vært med i dansegruppen DM-dancers. Interessen for dans har bare vokst, og nå har Lisa startet et nytt kapittel for seg selv: Hun har flyttet alene til Oslo og går nå på hiphop-danselinjen på Bårdar. I tillegg jobber hun så mye hun kan med musikk.

Stjernekamp 2017
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Aleksander Walmann
31 år, fra Porsgrunn, bosatt i Oslo

Aleksander har vokst opp i en musikalsk familie og har vært opptatt av musikk siden barndommen. Våren 2012 deltok han i «The Voice», og endte opp på 2. plass i finalen. Sondre Lerche var hans mentor. Siden har han jobbet aktivt med ulike produsenter og artister og utviklet seg som låtskriver og utøvende artist. I tillegg til utgivelser av eget materiale, har han medvirket på utgivelser for flere andre norske artister. Han har varmet opp for kjente navn som Sivert Høyem, Thom Hell, Ole Paus og Sondre Lerche. I 2017 vant han norske Melodi Grand Prix sammen med Joakim With Steen (JOWST) med låta «Grab the moment». De endte på en solid 10.plass i Eurovision Song Contest i mai. Fra han var 13 år og fram til han satset på musikken, var Aleksander aktiv snowboardutøver på høyt internasjonalt nivå.

Stjernekamp 2017
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Hilde Lyrån
54 år, fra Oslo

Hilde er en folkekjær skuespiller, komiker, danser og sanger. I 1983 fikk hun jobb som danser i Einar Schankes ensemble. I årene som fulgte, jobbet hun med revyer som «Slottstappet», «Norge i våre hjerter», «Revy for alle penga» og Einar Schankes 40-årsjubileum. I 2005 hadde hun en av hovedrollene i stykket «The Dancing Man», en forestilling og hyllest til Bob Fosse. Hilde har medvirket i en rekke musikaler, blant annet «My Fair Lady», «Sweet Charity», «Hair», «Jungelboken» og «Sound of Music». Hun spilte også rollen som Dora Bailey i fjorårets store musikalsuksess «Singing in the Rain» på Folketeatret i Oslo. Sin filmdebut fikk hun i «Olsenbanden Jr på rockern» i 2004. Hilde har medvirket i en rekke TV-show, bl.a. som Trine i «Mot i brøstet», Karin i «Seks som oss» og Monica Nyman i «Hotel Cæsar». For sin store innsats for revy ble Hilde tildelt Leif Justers Ærespris i 2008. Hilde var en av jentene i forestillingen «Showgirls» sammen med Elisabeth Andreassen, Guri Schanke og Marian Aas Hansen.