Springflo (1:10)

Uke 27 NRK1 mandag 4. juli kl. 21.30

Thrilleren «Springflo» ble en stor seersuksess da den ble vist på svensk TV i vår. Nå sendes de ti episodene på NRK1 på mandagskveldene.

Springflo

Politistudenten Olivia Rönning (Julia Ragnarsson) og den tidligere etterforskeren Tom Stilton (Kjell Bergqvist). Et uoppklart mord binger dem sammen.

Foto: Ulrika Malm / SVT

Historien tar utgangspunkt i et sadistisk drap som fant sted i 1990.En ung, gravid kvinne ble levende begravet ved en strand på Koster og druknet av tidevannet. Politiet lyktes ikke med å identifisere kvinnen, og saken ble aldri løst.

Mer enn 20 år seinere får politistudenten Olivia Rönning i oppgave å jobbe med drapet som en øvelse på en uløst sak. Snart er hun besatt av mysteriet. Hun innser raskt at hun må finne mannen som ledet etterforskningen den gang, Tom Stilton. Problemet er at han er som sunket i jorden.

Boksuksess

Serien er basert på kriminalromanen «Springflo» av forfatterparet Cilla og Rolf Börjlind. De fikk strålende mottakelse for boka, som var den første i en trilogi om Olivia Rönning og Tom Stilton. Bøkene er også utgitt i et tjuetalls andre land, deriblant Norge.

I TV-versjonen fra SVT ser vi en lang rekke kjente skuespillere. Hovedrollene spilles av Julia Ragnarsson og Kjell Bergqvist. I andre roller ser vi kjente navn som John Widerberg, Cecilia Nilsson, Peter Carlberg, Anna Wallander og Dag Malmberg.

«Springflo» er produsert av selskapet bak «Broen», Filmlance.

Serien sendes over fem mandager, altså to episoder av gangen.