Spellemannprisen 2015

Uke 4 NRK1 lørdag 30. januar kl. 20.55

Norges fremste musikkpris er tilbake i Oslo Spektrum med et stjernespekket show ledet av Jarle Bernhoft og Ingebjørg Bratland.

Spellemannprisen 2015

Ingebjørg Bratland og Jarle Bernhoft leder Spellemannprisen lørdag 30. januar.

Foto: Jørn Veberg

Opplev Madcon, Janove, Ane Brun, Marcus og Martinus samt flere av Norges beste artister, og bli med når vinnerne av Spellemannprisene blir avslørt.

Les mer om Spellemann her.

110 nominerte

Spellemann arrangeres for 44. gang, og etter noen år i Stavanger, er arrangementet tilbake i Oslo. Totalt er 110 nominerte til Spellemann 2015. Disse konkurrerer om 26 ulike priser.

Se oversikten over alle nominerte.

Nye priser

Kategorien Årets album er helt ny og deles ut til et album som har utmerket seg særskilt i løpet av året som har gått, på tvers av sjanger.

Årets produsent har vært delt ut en gang tidligere, men innføres nå blant de faste prisene. Prisen tildeles en norsk produsent som har utmerket seg.

Kategorien Årets hit endrer navn til Årets låt og bedømmes etter en helhetsvurdering, der det i tillegg til skjønn også legges vekt på radiospilling og salg.

Komponistprisen endrer navn til TONOs komponistpris. I tillegg er Årets musikkvideo tilbake etter 2 års pause.

Ny juryordning

Juryordningen for Spellemann har vært gjennom omfattende endringer.

Hovedendringen er innføring av en storjury som tar en første juryering før fagjuryene overtar. Storjuryen består av 10-15 bransjepersoner med bred musikalsk kunnskap.

Fagjuryene, som er på 5-7 medlemmer, skal også for første gang diskutere med hverandre underveis i prosessen.

Mer om juryordningen finnes her.