NRK Meny
Normal

Solgt!, høsten 2015, 4. november

Uke 45 NRK1 onsdag 4. november kl 19.45

Skuespiller Robert Stoltenberg og mangeårig Oslo-ordfører Fabian Stang prøver seg som Solgt-meglere i kveld.

Solgt!

Fabian Stang og Robert Stoltenberg skal tippe priser i hovedstaden. Alt nøye overvåket av programleder Frode Søreide.

Foto: NRK

-Jeg elsker å gå på visning og har egentlig alltid drømt om å være eiendomsmegler. Jeg tror det hadde vart morsomt. Ofte går jeg på visning for å få inspirasjon, og så er jeg nok en liten kikker, fastslår Stoltenberg.

Har jobbet som megler

Solgt! har invitert med den populære komikeren Robert Stoltenberg og Oslo sin mangeårige ordfører Fabian Stang til å tippe boligpriser. Sammen skal de konkurrere mot to meglere fra Ålesund om å finne rett salgspris på tre eiendommer i hovedstaden.

-Jeg har jobbet litt som eiendomsmegler tidlig i min advokatpraksis, men det er veldig lenge siden nå. Men jeg prøver å følge med litt for det er viktig for folks liv, sier Stang.

Lokalkunnskap

Etter å ha sittet som ordfører i Oslo i åtte år, har Fabian Stang god oversikt over hva som skjer i hovedstaden, også når det gjelder boligmarkedet. Han prøver å følge med og er bekymret for de høye prisene i byen. Det er en stor fordel for ham og Robert i møte med meglerne fra Ålesund.

-Det blir spennende å møte disse to karene til duell. De kjenner Oslo bedre enn oss som er fra Ålesund, så vi må nok prøve å sondere oss frem til hvilket område vi er i og huske på at dette er Norges hovedstad, sier Sissel Longva fra Privatmegleren. Hun og kollega Julianne Sørheim er ikke redde for å bli utfordret av to kjente personer.

Herskapelig

Og det blir ingen lette utfordringer for noen av lagene. Programleder Frode Søreide tar dem med på visning i klokketårnet på den gamle Posthallen i Kvadraturen i Oslo. De skal også til en treroms leilighet på Tåsen og en herskapelig villa på Oslos beste vestkant.

-Det er veldig hyggelig å ha med to kjente personer. De har selvsagt fordel av å være på hjemmebane, men de har også et annen fokus enn meglerne når de går rundt i husene. Dette blir veldig spennende og underholdende, lover programlederen.

Hater å tape

Og konkurranseinstinktet til de to lagene mangler det ikke på.

-Jeg hater å tape. Det er helt fryktelig. Er det noe jeg ikke er så god i, så bruker jeg faktisk ikke å delta, slår Stoltenberg fast.

Og han får støtte av sin partner Stang

-Jeg liker å vinne når jeg er med på ting

Om serien

Representanter fra to meglerhus blir røsket opp fra sine vante territorium og tatt med til enn ukjent plass, et helt annet sted i landet.

I kjent stil skal de konkurrere om å gjette prisen på tre ulike boliger. Meglerne vet ikke hvor de skal og får ingen hjelpemiddel. Salgsprisen er hemmelig. Hva for et lag tipper nærmest?

Frode Søreide er programleder.


Egenproduksjon ved NRK 2015
Programleder: Frode Søreide, 900 42 225 – frode.soreide@nrk.no
Prosjektleder: Siv Helberg, 402 46 044 – siv.helberg@nrk.no

Presse: presse@nrk.no

TV-seerne kan kontakte: Publikumsservice, info@nrk.no tlf: 23 04 70 00