Solgt!, høsten 2015, 28. oktober

Uke 44 NRK1 onsdag 28. oktober kl 19.45

Hvordan går det når fire meglere fra Østlandet blir tatt med til en fremmende plass og skal tippe pris på hus som står på Unescos verdensarvliste? Solgt besøker idylliske Røros.

Solgt!

Tipper pris i Røros; Marita Bruvik, Glenn Eric Moe, programleder Frode Søreide, Kari-Anne Haugen og Anders Foss.

Foto: NRK

Bergstaden Røros ligger i Sør-Trøndelag fylke, og det bor 6000 personer i kommunen. Røros er en av få gruvebyer i verden på den eksklusive vernelisten. Trehusmiljøet i bykjernen er av de eldste i Europa. Her finner vi også en av eiendommene som Solgt-meglerne skal få bryne seg på.

-Her har vi overhode ikke kunnskap om boligprisene, så dette blir utfordrende, lyder det fra de fire meglerne fra Østlandet som er tatt med her for å tippe priser.

Boplikt i hele sentrum

Huset meglerne først skal tippe pris på, ligger i en av byens hovedgate og er fra 1760.

-Her ser jeg mye vedlikehold, mye sjarme og en fin stil. Men du må like å holde det i orden, konkluderer Anders Foss og Kari-Anne Haugen fra Foss og Co.

Huset er fredet og har boplikt, slik alle husene i sentrum av Røros har.

-Det betyr at om du skal gjøre endringer på den utvendige fasaden, så må du søke om det å få godkjennelse av Riksantikvaren, forklarer eiendomsmegler Kim Roger Laugsand fra Heimdal eiendomsmegling, som solgte huset.

Moderne hytte

Meglerne får også bryne seg på et klassisk 70-talshus like utenfor sentrum, i tillegg til en moderne hytte med smarte løsninger i et vakkert skiterreng.

Fra Foss og Co deltar Anders Foss og Kari-Anne Haugen. De møter Glenn-Eric Moe og Marita Bruvik fra DnB eiendomsmegling i Drammen.

Om serien

Representanter fra to meglerhus blir røsket opp fra sine vante territorium og tatt med til enn ukjent plass, et helt annet sted i landet.

I kjent stil skal de konkurrere om å gjette prisen på tre ulike boliger. Meglerne vet ikke hvor de skal og får ingen hjelpemiddel. Salgsprisen er hemmelig. Hva for et lag tipper nærmest?

Frode Søreide er programleder.