NRK Meny
Normal

Solgt! Høst 2015, 14. oktober

Uke 42 NRK1 onsdag 14. oktober kl 19.45

Solgt-meglerne blir i villrede når de blir tatt med i båt til en vegløs grend uten mobildekning for å tippe pris. Den spektakulære naturen i Sognefjorden får derimot budrunden til å bli glovarm.

Solgt

Tvillingbrødrene Henrik (t.v) og Kristian Lossius sammen med programleder Frode Søreide.

Foto: NRK

-Dette er noe av det vakreste jeg har sett, konstaterer Ståle Helland fra Oslo i det den lille grenden kommer til syne.

Spesiell eiendom

Finnabotn ligger innerst i en fjordarm til Sognefjorden. Den har ikke vegforbindelse, på vinteren kan vannet på fjorden fryse og det er heller ikke mobildekning. Under de stupbratte fjellene ligger et lite tun hvor meglerne skal finne pris på en ombygd løe og et fritidshus.

-Jeg må nok si at dette er nok en av de mest spesielle eiendommene vi har tippet pris på i Solgt-historien. Det kommer nok under kategorien «Der ingen skulle tro at noen kunne megle», sier programleder Frode Søreide.

Store kontraster

I tillegg til vegløs grend blir det budrunde på en ny og moderne leilighet i fjøresteinene i Sogndal og et polsk inspirert hus i Seimsdalen i Årdal kommune.

-Her blir det store utfordringer for meglerne. Sogndal har uventet høye priser i forhold til grendene rundt, så dette blir ikke lett for megleren som ikke er lokalkjent, forteller Solgt-programlederen.

Meglerne som denne uken blir utfordret, selger til vanlig dyre boliger i Oslo og kontrastene til Sognefjorden blir store. Tina Marie Stålborg og Ståle Helland representerer Eklunds Oslo New York. Fra Privatmegleren i Oslo stiller tvillingbrødrene Kristian og Henrik Lossius.

Om serien

Representanter fra to meglerhus blir røsket opp fra sine vante territorium og tatt med til en ukjent plass, et helt annet sted i landet.

I kjent stil skal de konkurrere om å gjette prisen på tre ulike boliger. Meglerne vet ikke hvor de skal og får ingen hjelpemidler. Salgsprisen er hemmelig. Hvilket lag tipper best?

Frode Søreide er programleder.