Hopp til innhold
Info fra NRK

Snøfall som podkast

Om du tror på fantasien, finner du eventyret! Nå kommer den populære TV-serien «Snøfall» som en helt ny podkast.

Illustrasjon av Snøfall som podkast

Nå kommer Snøfall som podkast!

Foto: NRK

Julekalenderserien «Snøfall» ble veldig populær da den gikk på TV første gang i 2016, og 1.8 millioner seere så siste episode på julaften det året. Nå kommer lyden fra historien som podkast.

Første episode kommer 1. desember i NRK Radio. Akkurat som med andre julekalendere kommer én ny episode hver dag. Episodene varer i mellom 15 og 20 minutter.

Den største forskjellen fra da «Snøfall» gikk på TV er fortellerstemmen som binder fortellingen og episodene sammen. Den er lest inn av skuespiller Dagfinn Tutturen. Teksten er skrevet av Hilde Hagerup, som var en av dem som sto bak TV-serien.

Stemmene er de samme som i serien. Selma spilles av Siri Skjeggedal og Julius spilles av Trond Høvik

Selma og julenissen

I «Snøfall» treffer du Selma, som er foreldreløs og drømmer om å få sin egen familie. Foreldrene hennes døde i en ulykke da hun var tre år. Siden har hun og hunden hennes, Casper, bodd hos naboen Ruth.

Nå er Selma blitt ni år og skriver et brev til julenissen der hun ønsker seg en familie. På magisk vis havner brevet i Snøfall. Det er en liten landsby som ligger i en annen dimensjon, helt alene i et evig isøde. Når også Selma etter hvert havner i Snøfall, beynner magiske og dramatiske ting å skje.

Nå avdøde Klaus Hagerup skrev historien sammen med døtrene Hanne og Hilde Hagerup, og Synne Teksum, som også har regissert TV-serien.

Barnas jul på NRK

Det er mye for alle barn på NRK i desember. «Julemorgen» er tilbake, «FlippKlipp» har juleverksted og du kan høre julemusikk og se serier.

På TV sender NRK den helt nye julekalenderen «Stjernestøv» NRK har dessuten mange av de gode, gamle - og nyere - julekalenderne i NRK TV.