Skårungen (9:10)

Uke 14 NRK1 søndag 9. april kl. 20.15

Det drar seg til for alvor i nest siste episode av «Skårungen». I den spennende semifinalen er Nina eneste jente igjen. Hun kjemper mot Harald, Mathias og Ole om å bli kåret til den beste lofotfiskeren.

Skårungen - semifinale

Semifinalistene i Skårungen, f.v. Mathias Hole Svoren, Harald Sakarias Brøvig Hansen, Nina Bull-Engelstad og Ole Stavdal Vikenes. Bak står skipperne og mentorne (f.v.) Jens Ringstad, Geir Sivertsen og Vegard Eriksen Bangsund.

Foto: Bernt Olsen / NRK

Frisøren, makeup-artisten og håndballspilleren Nina Bull-Engelstad fra Konnerud ble helt alene igjen på sitt lag allerede midtveis i serien. Da ble Oddmund den tredje som røyk ut av lag Sivertsen Jr. Det betyr at hun har konkurrert både i individuelle konkurranser og lagkonkurranser uten andre støttespillere enn skipperen sin, Geir Sivertsen. Og hun vært avhengig av å vinne enten marmælen eller lagkonkurransen for å unngå å havne i duell.

Tre ganger har Nina vært i duell. Hun har imponert alle og slått ut den ene etter den andre av konkurransen. Skal hun klare å nå helt til finalen?

Mathias Hole Svoren fra Hakadal har som den eneste deltakeren ennå ikke vært i duell. Vil han reddes av sin vanlige fiskelykke når skårungene skal prøve seg som garnfiskere i semifinalen?

Havforsker Harald Sakarias Brøvig Hansen fra Tananger og fiskeutstyrsselger Ole Stavdal Vikenes fra Stordal har de to siste plassene i semifinalen.

Les også: Skårungen - programomtale

Skårungen - Nina Bull-Engelstad

Nina Bull-Engelstad ble tidlig helt alene igjen på lag Sivertsen Jr., men har likevel greid å kjempe seg til semifinalen.

Foto: Håvard Jenssen / NRK

Kunnskapskonkurranse

To av deltakerne i søndagens episode sikrer seg direkte finalebillett. Den siste finaleplassen avgjøres gjennom en kunnskapskonkurranse.

I den 10. og siste sendingen, mandag 10. april, skal de tre gjenværende skårungene prøves i alt de har lært gjennom oppholdet i Lofoten. Til slutt står to finalister igjen i den avgjørende duellen om å bli den beste skårungen.

Skårungen

F.v. Ole Stavdal Vikenes, Nina Bull Engelstad og Harald Sakarias Brøvig Hansen møttes i lagkonkurransen i program 8. Nå er de klare for semifinale sammen med Mathias Hole Svoren.

Foto: Jørn Resvoll / NRK