Hopp til innhold
Info fra NRK

Stjernekamp (9:10) - semifinale

Det blir disco og duetter med tidligere Stjernekamp-deltakere når de to finaleplassene skal deles ut. Ulrikke Brandstorp og Silya er ukas gjestedommere.

Stjernekamp - Ingeborg Walther, Knut Marius Djupvik og Sandra Lyng

Ingeborg Walther, Knut Marius Djupvik og Sandra Lyng skal kjempe om finaleplassene. Her avbildet etter å ha framført listepop og stadionrock i program 8.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

NRK1 lørdag 24. oktober kl. 19.50

Ingeborg Walther, Knut Marius Djupvik og Sandra Lyng er alle sikret en plass på pallen i Stjernekamp 2020 etter at de gikk videre i program 8, der listepop og stadionrock var sjangere. Nå skal det avgjøres hvilke to artister som går til finalen 31. oktober.

Først skal de imponere dommere og seere i sjangeren disco. Deretter skal de synge duetter med tidligere deltakere i Stjernekamp. Det betyr at vi får et gjensyn med Alexander Pavelich (deltaker i 2018), Eli Kristin Hanssveen (2013) og Sondre Mulongo Nystrøm (2019).

Denne uka blir det også et gjestenummer. Gruppa NorthKid med fjorårsvinner Bilal Saab som frontfigur opptrer med «Talk About Us».

Ukas låtvalg

Under er er låtene artistene skal framføre, i nummerert rekkefølge:

Disco:

  1. Knut Marius: Disco Inferno - The Trammps
  2. Ingeborg: I'm So Excited - The Pointer Sisters
  3. Sandra: Hot Stuff - Donna Summer

Duetter:

  1. Knut Marius og Eli Kristin Hanssveen: Barcelona - Freddie Mercury og Montserrat Caball
  2. Ingeborg og Sondre Mulongo Nystrøm: Say Something - A Great Big World og Christina Aguilera
  3. Sandra og Alexander Pavelich: Shallow - Lady Gaga og Bradley Cooper

Les også: Her er musikerne i Stjernekamp

Ekspertpanelet

Også ukas dommerpanel byr på et gjensyn med tidligere Stjernekamp-deltakere.

Silya vinner Stjernekamp

Silya gikk helt til topps i Stjernekamp i 2013.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Silya Nymoen var lite kjent for folk flest her hjemme da hun ble plukket ut som deltaker i Stjernekamp i 2013. Hun tok Norge med storm og gikk av med serieren. Silya har en solid merittliste som låtskriver, artist og programleder. De siste årene har hun turnert med bandet Silya & The Sailors.

Også Ulrikke Brandstorop ble en yndling for seerne da hun kom på andreplass i Stjernekamp i 2018. Hun har har markert seg sterkt både som sanger og musikalartist. Som vinner av årets Melodi Grand Prix fikk hun også sitt internasjonale gjennombrudd, til tross for at Eurovision-finalen ble ble avlyst som følge av pandemien.

Silya har vært mentor for artistene i disco denne uka, og sitter sammen med Ulrikke og fast Stjernekamp-dommer Mona B. Riise i panelet gjennom sendingen.

Stjernekamp - Ulrikke Brandstorp

Ulrikke Brandstorp under finalen i Stjernekamp 2018.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Direktesendt med publikum

Stjernekamp sendes direkte fra Screen Studios i Nydalen kl. 19.50 - 21.30, med cirka 110 publikummere til stede i salen i tråd med gjeldende smittevernregler (familier/kohorter sitter sammen, men med minst en meters avstand til andre grupper).

Ved ønske om intervju med artister og/eller akkreditering i studio/presserom, ta kontakt med kommunikasjonsansvarlig Helene Amlie (951 00 299).

Slik stemmer du

Du kan avgi stemmer på to måter: Via nrk.no/stem (tre gratis stemmer) og via SMS (ubegrenset antall stemmer).

Stemmevinduet åpner først når alle låtene i begge sjangre er framført og programleder gir klarsignal. Programleder varsler også når avstemningen er avsluttet. Stemmer sendt før eller etter dette vil ikke telle med. Pass også på at du ikke ser på sendingen med forsinkelse.

Hvis du ønsker å avgi flere stemmer på en eller flere artister, sender du nummeret til din(e) favoritt(er) på SMS til 26600. Det koster kr 3,- per melding (pluss eventuell kostnad for å sende SMS, dersom du ikke har gratis SMS i ditt abonnement).

Du kan avgi tre gratis stemmer ved å gå inn på nrk.no/stem. Her må du først logge deg inn som NRK-bruker. Dersom du ikke har en bruker fra før, må du opprette en først - det er helt gratis.