NRK Meny
Normal

Scott og Bailey, sesong 4 (1:8)

Uke 42 NRK1 fredag 17. oktober kl. 22.25

Drapsetterforskerne Rachel Bailey og Janet Scott har blitt venner igjen, men nå vil begge ha samme jobb.

Scott og Bailey, sesong 4

F.v. drapsetterforskerne Janet Scott (Lesley Sharp) og Rachel Bailey (Suranne Jones).

Foto: BBC

Rachel Bailey (Suranne Jones) og Janet Scott (Lesley Sharp) jobber som etterforskere ved seksjonen for alvorlige hendelser (MIT) på politistasjonen i Manchester.

Rachel er energisk, impulsiv og tøff. Janet er subtil, pålitelig og en diplomatisk tenker med en syrlig humor.

De to drapsetterforskerne må takle alvorlige krimsaker som ofte kan være både fysisk krevende og emosjonelt vanskelige. I tillegg har begge flere utfordringer på hjemmebane.

Voldelig fortid

Når den nye kjæresten til Rachels mamma havner i arresten, sjekker Rachel ham opp i politiregisteret. Han har en sjokkerende voldelig fortid og Rachel må bestemme seg for om hun skal fortelle moren sin om den eller ikke.

Janets datter Elise bestemmer seg for å flytte inn til sin far og hans nye kjæreste. Det får fart på Janets ønske om å møte en ny mann. Hun prøver seg på nettdating, men tar seg selv i å stadig intervjue de nye bekjentskapene som om de var mistenkte i en krimsak.

Første episode

Rachel Bailey og Janet Scott, har blitt venner igjen etter den store krangelen i forrige sesong. Men begge er klare for å stige i gradene. Nå drømmer de om den samme sjefsstillingen på politistasjonen i Manchester.