Sanger om Norge (5:6)

Uke 15 NRK1 søndag 13. april kl 20.55

I kveld får vi treffe Vestlandsfanden på Sauda og Henning Klevmark på Hadeland.

Sanger om Norge

Tore Strømøy besøker Vestlandsfandens vokalist Reidar Brendeland i Sauda i denne episoden av 'Sanger om Norge'

Foto: NRK

Reidar Brendeland, også kjent fra Vestlandsfanden, ble født i industribygda Sauda i Rogaland. Bygda han vokste opp i, var avhengig av det store smelteverket på stedet. Fabrikken ga liv til mange, men røyken fra den gjorde også mye skade. Reidar var blant dem som holdt på å dø av den sterke forurensningen, men som allikevel elsker hjembygda si så sterkt at han skrev en hyllestsang til den. I kveld blir vi med Tore Strømøy og Reidar til Sauda.

Vi skal også ta turen til Harestua på Hadeland for å besøke mannen bak gruppa Hjerterknekt og sangen «Hadeland». Skolelærer Henning Klevmark er opptatt av Hadelands historie både før og nå. Han tar med Tore på en reise i norgeshistorien og gjennom Hadelands frodige landskap .

Sanger om Norge

Henning Klevmark (t.v.) tar med Tore Strømøy på en reise i norgeshistorien og gjennom Hadelands frodige landskap.

Foto: NRK

Om serien

I denne serien med musikalske stedsportrett blir vi med Tore Strømøy på hans reise landet rundt. Han besøker steder som er så vakre at de til og med har blitt hyllet med sanger skrevet av kjente artister.

På hvert sted er det artistene selv som er guider og som velger hva de vil vise frem fra stedet de har laget musikk om. Vi får selvfølgelig også sangen og historien bak hyllesten.

Utover i sesongen skal vi også besøke Finnøy, Oslo, Namsos og Bergen.