Salmeboka minutt for minutt

Uke 48 NRK2 fredag 28. november kl. 11.45

Det er klart for tidenes salmemaraton den første helgen i advent. Rundt 200 kor med mer enn 3000 sangere fra hele landet skal framføre 899 salmer på 60 timer. Det hele skal bli en folkefest i kirker og på scener landet rundt, formidlet direkte på NRK2 og NRK.no.

Salmeboka minutt for minutt - Programledere Camilla Tjønn Thingvoll og Odd Rune Wolden

Camilla Tjønn Thingvoll og Odd Rune Wolden er programledere for den store salmedugnaden på NRK. Den nye salmeboka skal synges fra perm til perm på 60 timer.

Foto: Erlend Laanke Solbu / NRK

Hele den nye salmeboka skal synges kronologisk fra perm til perm fra fredag klokka 11.45 til søndag en gang rundt midnatt. Sendingene går fra Vår Frue kirke i Trondheim og 11 andre steder i Norge: Karasjok, Kåfjord, Tromsø, Finnsnes, Bergen, Lofthus, Utstein, Lillehammer, Oslo, Halden og Fredrikstad. På Universitetet i Decorah, Iowa, står rundt 100 norskamerikanere klare til å stemme i.

Se komplett oversikt over kor og salmer her!

Samarbeid

NRKs nyeste «minutt for minutt»-prosjekt er et samarbeid med korbevegelsen i Norge samt Kirkerådet, som har utgitt salmeboka.

Programledere er Camilla Tjønn Thingvoll og Odd Rune Wolden, som begge er journalister ved NRKs Trøndelags kontor. De håper på engasjement landet rundt, ved at folk møter opp der sendingene pågår eller synger med fra sofaen. Kirker i hele landet oppfordres til å åpne dørene og overføre sendingen slik at flere kan synge med sammen.

Vår Frue kirke, Trondheim

Salmeboka synges fra perm til perm direkte fra Vår Frue kirke i Trondheim og en rekke andre steder i Norge, samt i Iowa, USA.

Foto: Joar Elgåen / NRK

Salmebiler

Fire reportere og en korrespondent kjører rundt i NRKs salmebiler for å formidle stemningen. Sendingen følges også på nett og sosiale medier. Underveis i sendingen vil bilder og meldinger fra publikum og seere bli vist.

Til sammen blir rundt 50 NRK-medarbeidere engasjert i produksjonen, mens Korforbundet har over 100 personer i sving.

Skattekiste

Den nye salmeboka ble utgitt i 2013 og er en skattekiste av sanger helt tilbake fra 300-tallet og fram til i dag. Her er alt fra de tradisjonelle salmene til gospel og spirituals, og salmer fra ulike kontinenter og språk, fra samisk og kvensk til zulu og engelsk.

Odd Nordstoga, Erik Bye, Alf Prøysen, Kari Bremnes og Cat Stevens har fått plass, i tillegg til dagens salmediktere som Eyvind Skeie, Svein Ellingsen og Edvard Hoem. Selvsagt er klassikerne fra diktere som Petter Dass og Magnus Brostrup Landstad med.

Sakte-TV

«Salmeboka minutt for minutt» er det siste av NRKs «sakte-TV»-prosjekter, som har fått stor oppmerksomhet både her hjemme og i utlandet. Fellesnevneren er at en reise eller begivenhet filmes i sin helhet og sendes uklippet på TV. Tidligere konsepter har vært reiser blant annet med Bergensbanen og Hurtigruten, Nasjonal vedkveld, kystcruise med Sommeråpent og Nasjonal strikkekveld.

Les alt om sakte-TV på NRK her!