Hopp til innhold
Info fra NRK

Rykter

Når bergensgutten John-Erik blir en del av et overfall som filmes og spres i sosiale medier, tvinges han til å flytte med moren sin til den lille øya Vesterøy. Men selv ikke på en ny plass kan man kontrollere historien sin - for det er alltid ryktene om deg som definerer hvem du er ...

En ungdomsgjeng står på en brosteinsbelagt brygge. I midten står et par med armene rundt hverandre og ser smilende på hverandre. På hver side av paret står det en gutt med grå hette på hodet og ser rett frem. På andre siden står en dame med turkis topp med hånda i siden og ser oppgitt bort på paret i midten.

Fra venstre: Sisilja Garen (Thea), Teo Tomczuk (Mathias), Alisah Sussmann (Sara) og Benjamin Johannes Ebbesen (Erik).

Foto: Mothership entertainment / NRK

Premiere på sesong 2 i NRK TV fredag 24. februar. John-Erik flytter ut av byen og må ta 10. klasse i real life bygde-Norge etter et voldelig overfall i byen.

For å få en ny start på Vesterøy introduserer han seg bare som Erik. Han blir fort kjent med øyas mest populære gjeng, som viser frem plassen sin for den spennende nykommeren. Men Erik er taus om fortiden sin, og hans distanse og harde attitude blir oppfattet som en avvisning av mange. Særlig øyas viktigste påvirker provoseres når Erik ikke gjengjelder de varme følelsene hun får for ham.

Likevel får han én venn, nemlig den søte klasserepresentanten. Hun tar avstand fra klassens ellers veldefinerte hierarki når hun selv blir uvenner med påvirkeren, som gjennom flere år ellers har vært bestevenninnen. I tillegg slår hun opp med klassens perfekte kjekkas, en populær gutt som skjønner at eksen er i ferd med å utvikle et sterkt vennskap med den nye eleven i klassen. Sammen med påvirkeren nøster han i Eriks historie og gjør alt han kan for å gjøre livet surt for ham, med sosiale medier som plattform.

To gode venninner holder rundt hverandre. Hun ene har mørkt hår og sitter på en stol, mens hun andre står bak med armene omslynget skuldrene til hun som sitter på stolen.

Thea, spilt av Sisilja Garen, og Maira, spilt av Simran Skulberg.

Foto: Mothership entertainment / NRK

Hemmeligheter kommer frem i lyset

Det blir for alvor vanskelig å skille hva som er fakta og hva som er rykter, og da historien om bergensguttens fortid kommer ut, avsløres også flere av gjengens egne hemmeligheter. Det skal vise deg at noen har ganske mye å skjule.

Plutselig er alle de faste relasjonene snudd på hodet, for hvem eller hva skal man egentlig tro på i denne gjengen? Alle blir tvunget til å revurdere sine vennskap og drømmer om fremtiden. Hvem er venner eller kjærester når skoleåret er slutt, hvem blir værende på den lille øya, drar til Bergen for å gå på videregående skole - eller tvinges til å flykte enda lengre vekk?

Fortiden er vanskelig å løpe fra. «Rykter» er en ungdomsserie om vennskap, mobbing og den siste tiden på ungdomsskolen.

Gjengen du møter i Rykter

Bak fra venstre: Negusse Behre, Sisilja Garen (Hovedkarakter Thea), Alisah Sussmann (Hovedkarakter Sara), Mathea Onarheim Grønnevik. Nest bakerst fra venstre: Amy Black, Jon Kennedy Dushime Niyokindi, Jessica Johnsen, Dorthe Bakken, Simran Skulberg. Nest fremst fra venstre: Benjamin Johannes Ebbesen (Hovedkarakter Erik), Teo Tomczuk (Hovedkarakter Mathias), Tobias Vassnes, Ole Jakob Sunde, Martin Bøstrand, Aymen Said. Fremste rad fra venstre: Emil Jonasdal Johannessen, Juliana Fagertveit Haukedal og Helene Iversen.

Foto: Ulrik Holsen / Mothership entertainment/NRK