NRK Meny
Normal

Ripper Street (5:8)

Uke 18 NRK1 fredag 2. mai kl 23.30

Bennet Drake er en erfaren politimann, men på kjærlighetsfronten er han langt fra like dreven. Han har falt hardt for Rose, men gjengjelder den prostituerte kvinnen følelsene hans?

Ripper Street

Bennet Drake (Jerome Flynn) drømmer om en framtid sammen med Rose (Charlene McKenna). Men har den prostituerte kvinnen ekte følelser for ham?

Foto: Jonathan Hession / Tiger Aspect/BBC

Edmund Reid og Homer Jackson forsøker å advare Drake om at Rose har sine egne motiver for å la seg oppvarte. Det truer samholdet mellom kollegene.

Drakes lojalitet blir satt ytterligere på prøve når et bekjentskap fra fortiden dukker opp. Samtidig har politikorpset hendene fulle med en ransbølge som har rammet bydelen.

Episodens originaltittel: The Weight of One Man’s Heart.

Om serien

Ripper Street

En ransbølge gir politikorpset travle dager. T.v. førstebetjent Edmund Reid (Matthew Macfadyen) og kaptein Homer Jackson (Adam Rothenberg).

Foto: Jonathan Hession / Tiger Aspect/BBC

BBC-serien «Ripper Street» er en mørk og intens kriminalserie med handling fra Londons fattigstrøk i viktoriatidens London, år 1889.


Et halvt gått siden Jack the Rippers blodige herjinger tok slutt. Men seriemorderen er aldri blitt tatt, og skrekken sitter fortsatt igjen i byens mørke bakgater.

Her tar politiinspektør Edmund Reid (Matthew Macfadyen) opp kampen mot byens kriminelle sammen med sine to lojale medarbeidere. Politibetjent Bennet Drake (Jerome Flynn) er en hardtslående lovens mann, mens amerikaneren Homer Jackson (Adam Rothenberg) er en livsnyter med fast adresse på et av East Ends utallige bordeller.

Frykten for Jack the Ripper går som en rød tråd gjennom serien, samtidig som hver av de åtte episodene byr på avsluttede mysterier.

NRK har også kjøpt sesong 2 av serien, og nylig ble det kjent at en tredje runde skal i produksjon.