NRK Meny
Normal

Ripper Street (3:8)

Uke 16 NRK1 fredag 18. april kl 23.15

Et grusomt kolerautbrudd har rammet London. Folk dør i gatene, og panikken brer seg. Politiet må samle alle krefter for å hindre kaos. Samtidig forsøker Edmund Reid og hans menn å finne ut hva som ligger bak det plutselige utbruddet.

Ripper Street (3:8)

Ressler (Patrick Baladi), Edmund Reid (Matthew Macfadyen) og Bennet Drake (Jerome Flynn) forsøker å identifisere mulige kilder til det fryktelige kolerautbruddet.

Foto: Jonathan Hession / BBC Worldwide

Det er mange år siden London sist ble rammet av kolera. Det forrige store utbruddet skyldtes en forurenset vannkilde, og det er mistanke om at noe lignende har ført til at "Kong Kolera" er tilbake. Men Reid er ikke overbevist, og leter etter andre årsaker.

Om serien

BBC-serien «Ripper Street» er en mørk og intens kriminalserie med handling fra Londons fattigstrøk i viktoriatidens London, år 1889.

Et halvt gått siden Jack the Rippers blodige herjinger tok slutt. Men seriemorderen er aldri blitt tatt, og skrekken sitter fortsatt igjen i byens mørke bakgater.

Her tar politiinspektør Edmund Reid (Matthew Macfadyen) opp kampen mot byens kriminelle sammen med sine to lojale medarbeidere. Overkonstabel Bennet Drake (Jerome Flynn) er en hardtslående lovens mann, mens amerikaneren Homer Jackson (Adam Rothenberg) er en livsnyter med fast adresse på et av East Ends utallige bordeller.

Frykten for Jack the Ripper går som en rød tråd gjennom serien, samtidig som hver av de åtte episodene byr på avsluttede mysterier.

NRK har også kjøpt sesong 2 av serien, og nylig ble det kjent at en tredje runde skal i produksjon.