Ripper Street (2:8)

Uke 15 fredag 11. april kl 23.20

En leketøymaker blir drept, og mistanken peker mot en av gateguttene som herjer i Londons fattigstrøk. Guttungen blir tiltalt, men er han den skyldige?

Ripper Street

Førstebetjent Edmund Reid (Matthew Macfadyen) og overkonstabel Bennet Drake (Jerome Flynn) med den drapsmistenkte gategutten Thomas Gower (Giacomo Mancini).

Foto: BBC Worldwide

Bydelens borgervern drar med seg den 14-årige gategutten til politiet og hevder han er gjerningsmannen. Han er funnet med en messingboks og noen mynter som tilhørte den aldrende leketøymakeren.

Gutten gjør ikke noe forsøk på å forsvare seg, men førstebetjent Reid og hans menn er likevel ikke overbevist. Etterforskningen bringer dem inn i barnebandenes brutale verden.

Dette er episode 2 i "Ripper Street", "In My Protection".

Om serien

BBC-serien «Ripper Street» er en mørk og intens kriminalserie med handling fra Londons fattigstrøk i viktoriatidens London, år 1889.

Et halvt gått siden Jack the Rippers blodige herjinger tok slutt. Men seriemorderen er aldri blitt tatt, og skrekken sitter fortsatt igjen i byens mørke bakgater.

Her tar politioverbetjent Edmund Reid (Matthew Macfayden) opp kampen mot byens kriminelle sammen med sine to lojale medarbeidere. Overkonstabel Bennet Drake (Jerome Flynn) er en hardtslående lovens mann, mens amerikaneren Homer Jackson (Adam Rothenberg) er en livsnyter med fast adresse på et av East Ends utallige bordeller.

Frykten for Jack the Ripper går som en rød tråd gjennom serien, samtidig som hver av de åtte episodene byr på avsluttede mysterier.

NRK har også kjøpt sesong 2 av serien, og nylig ble det kjent at en tredje runde skal i produksjon.