Hopp til innhold
Info fra NRK

Premiere: World on Fire

Uke 47 NRK1 Søndag 24. november klokken 22:00

I dette store, britiske krigsdramaet følger vi de skjulte livene til vanlige mennesker gjennom det første året av andre verdenskrig.

Stort britisk krigsdrama, World on FIre
Foto: Gareth Gatrell / Gareth Gatrell

Serien tar oss til 1939, og forteller sammenflettede historier om vanlige familier som prøver å leve sitt vanlige liv i Manchester, Warszawa, Berlin og Paris under andre verdenskrigs første år.

I Manchester reiser Harry fra kjæresten Lois for å jobbe som oversetter ved den britiske ambassaden i Warszawa. Harry lover Lois å skrive, men han blir i stedet oppslukt av sitt nye liv i Warszawa, og av den polske servitøren Kaisa.

Når tyske stridsvogner ruller inn i Polen, og Storbritannia erklærer krig mot Tyskland, står Kaisa overfor et forferdelig valg: Skal hun flykte for livet og kjærligheten, eller kjempe for landet sitt?

Trailer, World On Fire

Trailer, World On Fire

Harry må finne sin plass i verden, og Lois griper mulighetene krigen tilbyr for å leve et annet liv. I Berlin risikerer den amerikanske krigskorrespondenten Nancy livet sitt for å prøve holde naboene sine unna naziregimets oppmerksomhet, mens hennes nevø i Paris, doktor Webster, nekter å forlate byen og mannen han elsker.

I «World on fire» kommer man under huden og inn i hjertene og sinnene til de som lever sine liv i denne ekstraordinære tiden mens de kjemper mot det utenkelige: en verden i flammer.

Serien er skrevet av den prisvinnende manusforfatteren Peter Bowker, og har fått svært god omtale i både The Guardian og The Independent.