Hopp til innhold

Stjernespekket humordrama: Flus

Fredag 28. oktober er det premiere på humordramaet Flus i NRK TV. Se trailer og rollebesetning her!

Bæbs holder masse femhundrelapper i hånda i serien Flus.

– Jeg mener vi har laget en serie som er unik, underholdende og viktig, og jeg gleder meg stort til å vise den frem til både cast, crew og publikum, sier serieskaper Mikael Samuelsen.

Serien er skapt av Yosef Woldemariam, kjent fra Madcon, og Mikael Samuelsen i produksjonsselskapet Spark.

Woldemariam og Samuelsen har tidligere jobbet sammen på NRK-serien «Kongen av Gulset», som blant annet vant Gullruten 2019 for årets nyskapning. Den gangen hadde Samuelsen regi og Woldemariam var med som skuespiller.

Filip Bargee Ramberg står midt i et rom
Foto: MICHAEL RAY VERA CRUZ ANGELES, SPARK, NRK
Chirag Patel som Asim i Flus
Foto: TORSTEIN ØSTBERG, SPARK, NRK
Arif Nassor Salum røyker en sigarett i serien Flus.
Foto: TORSTEIN ØSTBERG, SPARK, NRK
Ugbad Mustafa «Musti» Yusuf Noor
Foto: TORSTEIN ØSTBERG, SPARK, NRK

I Flus har duoen fått med seg både ferske og etablerte fjes på rollelista. Filip Bargee Ramberg spiller hovedrollen som Bæbs. Han har tidligere vært å se i blant annet «16» på NRK og «Royalteens» på Netflix.

Tobias Haile Furunes debuterer som skuespiller i rollen som Kelechi, en av Bæbs to beste kompiser. Herman Flesvig spiller rollen som den andre bestevennen til Bæbs, Even «Party» Bakke.

Også musikerne Chirag Rashmikant Patel fra Karpe, Arif Nassor Salum og Ugbad Mustafa «Musti» Yusuf Noor har roller i serien.

– Jeg er veldig glad for å ha samlet et så fett team både foran og bak kamera, sier Woldemariam, som gleder seg til serien møter publikum.

To episoder publiseres i NRK TV fredag 28. oktober kl. 06:00. Deretter kommer det én episode hver fredag. Serien er på 8 episoder à 25–30 minutter.

Handlingen

Året er 1999, byen er Oslo og vi følger en kompisgjeng sin hverdag i hjerte av norsk gjengkriminalitet sin gullalder. Bæbs er overbevist om at konsekvensene av å eksistere i et kriminelt miljø ikke gjelder ham, da han ikke er noen gangster.

Men når kompisen hans Even drar Bæbs inn i en pågående feide mellom to rivaliserende pakistanergjenger, ser Bæbs sin bestevenn Kelechi seg nødt til å gjøre sitt for å beskytte ham.

Det går gradvis opp for Bæbs at han befinner seg i verden han ikke hører hjemme i, men å komme seg ut av en verden full av farlige idioter der alle forsøker å leve opp til tittelen: «Norges Farligste» er ingen enkel oppgave.

Flus er historien om unge sin søken etter identitet, verdi og tilhørighet i et Norge i stor forandring.

Karakterene

Filip Bargee Ramberg spiller hovedrollen i Flus
Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles, Spark, NRK

Filip Bargee Ramberg spiller rollen som Bæbs. Bæbs lever et bekymringsfritt liv, uten de helt store ambisjonene. Mange av vennene rundt ham tilhører gjengmiljøet, men det plager Bæbs lite da han ikke er en gangster selv, og derfor kan ikke konsekvenser nå ham. Tror Bæbs.

Herman Flesvig i singlet og med blåmerker i ansiktet
Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles, Spark, NRK

Herman Flesvig spiller rollen som Even «Party» Bakke, en av to bestevenner til Bæbs. Even er gjengleder Irfans pengetransportør. Han har en dekadent livsstil der han kaster penger rundt seg som om det ikke var en dag i morgen. Even er omringet av problemer, men det påvirker han lite, da han har en unik evne til å komme seg ut av selv den vanskeligste floke.

Tobias Haile Furunes som Kelechi i Flus
Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles, Spark, NRK

Tobias Haile Furunes debuterer som skuespiller i rollen som Kelechi, den andre bestekompisen til Bæbs. Kelechi er en myteomspunnet skikkelse i gjengmiljøet med tett tilknytning til gjengleder Asim. Han er en prinsippfast type som eksisterer i to verdener: den normale og den kriminelle, og han skifter personlighet etter hvilken verden han eksisterer i.

Chirag Patel som Asim i Flus
Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles, Spark, NRK

Chirag Rashmikant Patel, kjent fra Karpe, spiller rollen som gjengleder for en av de to store pakistanergjengene i Oslo, Asim. Ambisjonen til Asim er å bruke gjengmiljøet som et springbrett på en businesskarriere, en visjon som ikke deles av hans rake motsetning og bror: Wasim.

Ali Choudri som Wasim i Flus
Foto: Torstein Østberg, Spark, NRK

Ali Choudri debuterer som skuespiller i rollen som Asims lillebror, Wasim. Der Asim er rolig, kalkulert og strategisk, er Wasim det motsatte. Wasim vil opp og frem i det kriminelle miljøet, og han vil det fort. Problemet er at Asim står i veien for ambisjonene hans.

Hassad Javed sitter på en stol midt i bildet i et mørkt rom. Han spiller gjenglederen Irfan i Flus.
Foto: MICHAEL RAY VERA CRUZ ANGELES, SPARK, NRK

Hassan Javed spiller rollen som Irfan, gjengleder for den andre store pakistanske gjengen i Oslo. Han er eldre og mer erfaren enn Asim og Wasim, men føler seg oversett av media, da spesielt Wasim kupper de fleste forsidene. Men Irfan har en plan om hvordan han skal komme seg tilbake på toppen av gjengmiljøet.

Danu Sunth i rollen som Shadia i Flus. Bilde på fest med rosa lys og ectasy på tunga.
Foto: MICHAEL RAY VERA CRUZ ANGELES, SPARK, NRK

Danu Sunth, som tidligere har spilt i Ragnarok (Netflix), spiller rollen som Shadia, teknomiljøets pilledronning. Som en av få damer i en mannsdominert bransje må Shadia være mer brutal og voldsom enn alle for å markere seg. Shadia er på toppen av listen over mennesker du ikke vil skylde penger.

Nasra i Flus
Foto: TORSTEIN ØSTBERG, SPARK, NRK

Nasra Artan spiller rollen som Nasra, og tilhører Bæbs sin nære vennekrets. Hun er vennegjengens moralske kompass og selverklært «Moder Theresa». Hun hjelper alle som trenger det, om det så er å skaffe seg jobb, komme seg ut av et problem eller å bistå i en krangel der begge parter mener den har rett.