Piip-show

Uke 21 NRK2 søndag 25. mai kl. 06.00

Over en million mennesker over hele verden har kikket innom NRKs nettsending Piip-show de siste par månedene. Prosjektet har fått mye oppmerksomhet både her hjemme og fra internasjonale medier. Nå ryddes sendeskjemaet på NRK2 en hel dag for å gi deg 14 timer direktesendt TV fra fuglekassa, fra klokka 06.00 til 20.00.

NRK Piip-show

Følg livet til fuglene direkte fra en knøttliten kaffebar og innredede leiligheter med sultne små unger. Siden i mars har meisene sjekket, hekket og klekket på NRK.no. Søndag er det fuglenes dag - også på tv!

Foto: Magne Klann og Lars Aurtande / NRK

Miniatyrene i Piip-show ser ut som stilfulle små versjoner av menneskenes verden. Siden mars har folk fra hele verden tittet inn i fuglenes fascinerende verden på NRK.no/piipshow. Her har fuglene spist, sjekket, hekket og klekket små unger. Søndag 25. mai er «Fuglenes dag», og NRK2 sender både livet i den travle baren og hos de små nøstene som snart flyr ut i den store verden.

Sniktitt på en vill familie

Fotograf Magne Klann og modellmaker Lars Aurtande står bak konseptet Piip-show. Sammen med NRK Natur har de skapt en verden hvor du kommer tett på ville fugler på en helt unik måte. Spesielt godt kjent blir vi med blåmeisene og deres tallrike ungeflokk.

Kaffebaren, som er fylt med solsikkefrø og nøtter, er kanskje verdens eneste fuglebrett med innlagt strøm, trådløst internett og egen barrista. Ettromsleilighetene hvor fuglene hekker, har tapetserte vegger med familiebilder. De er alle kameraovervåket døgnet rundt til fuglene forlater reirene.

Hele våre har NRK.no sendt direkte fra kaffebar og små ettromsleiligheter med fugler. På fuglenes dag sender også NRK2 den 76. dagen av Piip-Show.

Promo for sendingen på søndag.

Sakte-tv

– Det blir ikke noe musikk eller kommentarer på TV-sendingen. Opplegget blir enkelt og greit: Livet i de tre fuglehusene direkte, sier programsjef Rune Møklebust, som er en av skaperne bak «Hurtigruten – minutt for minutt» og andre sakte-TV-konsepter på NRK.

I løpet av våren har de som har fulgt Piip-show, blitt kjent med ekornparet Espen og Esther og kjøttmeisene Victoria og Albert med sin ungeflokk. Kanskje møter du dem sammen med hakkespetter, dompaper, rødstruper og andre stamgjester på NRK2.

Stå opp med fuglene!

Direktesendingen fra fuglenes verden starter 06:00 og går hele dagen til 20:00 på kvelden.

Mellom 09:03 og 10:00 har NRK2 samsending med «Naturens verden» på NRK P1. Her snakker programleder Monika Blikås med fuglekikkere og kunstnerne bak prosjektet.

Samtidig kan seerne stille spørsmål til eksperter og chatte på NRK.no/piipshow. De kan også dele bilder og opplevelser på sosiale medier under emneknaggen #nrkpiip.