Påskekrim: Unge inspektør Morse - Sesongpremiere!

Uke 12 NRK1 fredag 25. mars kl. 21.10

Morse er full av selvmedlidenhet etter å ha blitt suspendert fra Oxford-politiet. Men detektiven i ham våkner når en ung kvinne på uforklarlig vis forsvinner fra et spøkelsestog og deretter blir funnet drept.

Unge inspektør Morse- sesong 3

Den unge inspektør Morse (Shaun Evans) begynner sin egen etterforskning når en ung kvinne forsvinner fra en fornøyelsespark. Han holder også tett kontakt med sin politikollega Fred Thursday (Roger Allam).

Foto: ITV

Oxfords brilliante, unge detektiv Endeavour Morse er tilbake i den tredje sesongen av den populære dramaserien. Handlingen foregår våren og sommeren 1967, og etterforskeren får fire nye mysterier å løse.

En uforklarlig forsvinning

I første episode forsvinner den unge Jeannie Hearne fra en fornøyelsespark. Når hun blir funnet myrdet neste morgen, blir politiet i Oxford involvert i etterforskningen. Men unge inspektør Morse er ikke blant dem som skal løse saken, han er fortsatt suspendert. Han holder likevel kontakt med sine kolleger.

Men når liket av kvinnen blir funnet i nærheten av der Morse bor, begynner han å etterforske saken på egenhånd. Sporene leder til playboyen Joss Bixby.

Unge inspektør Morse

Shaun Evans spiller rollen som den unge inspektør Morse.

Foto: ITV

Drap og forsvinninger i Oxford

I de tre neste episodene får Morse også store utfordringer. I april dør en artist i en fryktelig husbrann, og etter hvert blir dette sett i sammenheng med flere andre mord. Tidlig i juni forsvinner en nederlandsk au pair, og etterforskningen drar Morse inn i Oxfords akademia og elite. I midten av juni blir Morse bedt om å overvåke en ung kone og det hele ender i kjærlighetssorg.

De tre episodene sendes påskeaften 26. mars, 1. påskedag 27. mars og 2. påskedag 28. mars.

Unge inspektør Morse - sesong 3

Etterforskningen fører Morse (Shaun Evans) ut på landsbygda utenfor Oxford.

Foto: ITV