Påskekrim: Nedgravde hemmeligheter

Uke 12 NRK1 mandag 21. mars kl. 21.30

Et lik blir funnet i en gammel bygning. Cassie Stuart, en av Londons smarteste detektiver, blir satt på saken. Hun avdekker hemmeligheter som har vært skjult i nesten 40 år. Fire personer blir mistenkt i saken.

Nedravde hemmeligheter (Unforgotten)

Når et lik blir funnet i en bygning som skal rives, får etterforsker Cassie Stuart (Nicola Walker) og hennes partner, Sunil 'Sunny' Khan (Sanjeev Bhaskar) saken.

Foto: John Rogers / Mainstreet Pictures 2015

I den britiske krimserien "Nedgravde hemmeligheter" blir liv snudd på hodet når en gammel sak blir åpnet igjen.

Nicola Walker har hovedrollen som den briljante etterforskeren i London-politiet, Cassie Stuart. Walker er kjent fra blant annet dramaserien "Siste tango i Halifax" som har gått på NRK. Sanjeev Bhaskar, spiller hennes partner, Sunil "Sunny" Khan.

Nedgravde hemmeligheter (Unforgotten)

Eric (Tom Courtenay)er en av de fire mistenkte. Han tar vare på sin kone Claire (Gemma Jones) som er i ferd med å bli dement.

Foto: John Rogers / Mainstreet Pictures 2015

Alle har noe å skjule

Liket viser seg å være en ung hjemløs mann, Jimmy Sullivan, som ble myrdet i 1976 den gang bygningen var et herberge. I hans dagbok finner etterforskerne spor som peker mot fire mistenkte:

Robert Greaves, en kirkens mann og hengiven far. Sir Phillip Cross, en eminent entreprenør med oppdrag for myndighetene. Lizzie Wilton, en middelaldrende kvinne som sammen med sin mann jobber med ressurssvake, svarte barn. Og rullestolbruker Eric Slater som tar vare på sin kone som er i ferd med å bli dement.

Hver av dem har noe de vil skjule. Etter hvert som deres hemmeligheter blir avslørt, begynner deres nærmeste å lure på hva annet de skjuler og hva de er i stand til å gjøre.

Kjenner du virkelig dine nærmeste? Hvilke hemmeligheter bærer de på?

Nedgravde hemmeligheter (Unforgotten)

Sir Phillip Cross (Trevor Eve) er en av de mistenkte i drapsetterforskningen og vil ikke at hans hemmeligheter skal bli avslørt.

Foto: John Rogers / Mainstreet Pictures 2015

"Nedgravde hemmeligheter" er på seks episoder. NRK sender to episoder tre kvelder på rad (22., 23 og 24. mars).