Påskekrim: Arthur og George (1:3)

Uke 14 NRK1 onsdag 1. april kl. 21.30

Justismord og løgner, rasisme og korrupsjon er stikkord for NRKs nye påskekrim, som tar oss med til den britiske småbyen Wyrley på begynnelsen av 1900-tallet.

Arthur and George

Sir Arthur Conan Doyle (Martin Clunes) er en enkemann i sorg som først våkner når han får en komplisert sak i hendene.

Foto: ITV Global Entertainment

Sir Arthur Conan Doyle, skaperen av Sherlock Holmes, er i sorg etter tapet av sin hustru og lider av skrivesperre. Når han hører om den unge inderen George Edalji, som har sonet en fengselsstraff for uhyrlige forbrytelser han selv mener han ikke har begått, vekkes Sir Arthurs interesse.

Handlingen er satt til år 1906 og følger Sir Arthur Conan Doyle og hans sekretær Alfred “Woodie” Wood i arbeidet med å bevise at George har blitt offer for justismord.

Arthur og George, Britisk Krim,

Sir Arthur Conan Doyle, spilt av Martin Clunes (t.v.), går inn for å bevise George Edalji (Arsher Ali) uskyld i en grufull sak.

Foto: ITV Global Entertainment

Sir Arthur går inn for å bevise at det var rasisme og korrupsjon som førte til at feil mann ble dømt, men etter hvert får han bange anelser idet han begynner å føle at han blir servert løgner. Er det noe George skjuler?

Arthur og George, påskekrim

Emma Fielding spiller Georges mor, Charlotte Edalji, i årets nye påskekrim.

Foto: ITV Global Entertainment

Mrs. Edalji lider på vegne av sønnen. Hun vet at det eneste han ønsker er å bli renvasket.

Arbeidet med saken frembringer gammelt sinne i Sir Arthur, og kun ved å løse saken kan han finne fred.

Serien er en dramatisering av romanen "Arthur and George" av Julian Barnes, som igjen er basert på hendelser fra virkeligheten.