Hopp til innhold
Info fra NRK

Stjernekamp (4:10) - opera

Ni artister skal bli til åtte når Stjernekamp-artistene for alvor blir sendt ut på glattisen på lørdag. Gjestedommere i opera er Solveig Kringlebotn og Didrik Solli-Tangen.

Fra Stjernekamp, 12. september 2020.

Ni artister gikk videre fra countrysendingen forrige lørdag. Nå skal de vise seg fram i opera.

Foto: Julia Marie Naglestad

Forrige uke gikk alle de ni artistene videre i konkurransen etter at det oppsto problemer med systemet til NRKs leverandør av SMS-avstemning. Ingen av stemmene fra den kvelden blir tatt med videre.

På lørdagens sending vil det bli vanlig avstemning, der én artist må forlate Stjernekamp. Først uka etter, i program 5, blir det to artister som ryker ut.

Dermed har ni artister fått være på sangtimer denne uka hos Stjernekamps faste mentor i denne sjangeren, operalegenden Solveig Kringlebotn. Hennes allierte i ekspertpanelet blir Didrik Solli-Tangen. Han kom på andreplass i Stjernekamp 2017 og er utdannet klassisk sanger. Det er også hans lillebror Emil, den eneste av de ni artistene som er på hjemmebane i denne sjangeren.

Som vanlig er Stjernekamps faste dommer Mona B. Riise på plass i panelet.

Les om Stjernekamp 2020

Operakveld i Stjernekamp

Mona B. Riise får med seg operastjernen Solveig Kringlebotn i dommerpanelet sammen med klassisk sanger, artist og tidligere Stjernekamp-finalist Didrik Solli-Tangen.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Musikkvalg

Her er ariene artistene skal synge denne kvelden, i nummerert.
For informasjon om stemmegivning, se lenger ned i artikkelen.

  1. Odd Einar: Una furtiva lagrima fra Elskovsdrikken (Gaetano Donizetti)
  2. Hege Øversveen: Habanera (L'amour est un oiseau rebelle) fra Carmen (Georges Bizet)
  3. Vegard Bjørsmo: Vesti la Giubba fra Pagliacci (Ruggiero Leoncavallo)
  4. Ingeborg Walther: Voi Che Sapete fra Figaros bryllup (Wolfgang Amadeus Mozart)
  5. Emil Solli-Tangen: Io conosco un giardino fra Maristella (Giuseppe Pietri)
  6. Myra: Seguidilla fra Carmen (Georges Bizet)
  7. Alex Rosén: Largo al factotum fra Barbereren i Sevilla (Gioachino Rossini)
  8. Sandra Lyng: Lascia ch'io pianga fra Rinaldo (Georg Friedrich Händel)
  9. Knut Marius Djupvik: Nessun Dorma fra Turandot (Giacomo Puccini)

Stjernekamp sendes direkte fra Screen Studios i Nydalen kl. 19.50-21.30, med ca 120 publikummere til stede i salen i tråd med gjeldende smittevernregler (familier/kohorter sitter sammen, men med minst en meters avstand til andre grupper)

Ved ønske om intervju med artister og/eller akkreditering i studio/presserom, ta kontakt med kommunikasjonsansvarlige Helene Amlie (951 00 299) eller Andreas Blaauw-Hval (938 06 942).

Slik stemmer du

Du kan avgi stemmer på to måter: Via nrk.no/stem (tre gratis stemmer) og via SMS (ubegrenset antall stemmer).

Stemmevinduet åpner først når alle låtene i begge sjangre er framført og programleder gir klarsignal. Programleder varsler også når avstemningen er avsluttet. Stemmer sendt før eller etter dette vil ikke telle med.

Hvis du ønsker å avgi flere stemmer på en eller flere artister, sender du nummeret til din(e) favoritt(er) på SMS til 26600. Det koster kr 3,- per melding (pluss eventuell kostnad for å sende SMS, dersom du ikke har gratis SMS i ditt abonnement).

Du kan avgi tre gratis stemmer ved å gå inn på nrk.no/stem. Her må du først logge deg inn som NRK-bruker. Dersom du ikke har en bruker fra før, må du opprette en først - det er helt gratis.