Informasjon fra NRK

Stjernekamp (8:10) - opera og disco

NRK1 lørdag 12. oktober kl. 19.45

Stjernekamp-artistene er inne i nok en maratonuke med to krevende sjangre. Nå skal de synge opera og disco med selveste Kringkastingsorkestret. Solveig Kringlebotn og Silya Nymoen er sjangereksperter.

Stjernekamp 2019

Kim Rysstad, Bilal Saab, Adrian Jørgensen og Sondre Mulongo Nystrøm gikk videre fra hardrock og salmer forrige lørdag. Nå skal de synge opera og disco med Kringkastingsorkestret.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Stjernekamp er musikkens ekstremsport, og med tre programmer igjen skal artistene kaste seg ut i kanskje den største utfordringen - opera. Denne gangen er det åpnet for klassiske sanger i videre forstand og ikke bare operaarier. I andre del av sendingen er det disco som står for tur.

Her er sangene vi får høre denne kvelden, i nummerert rekkefølge. For informasjon om sanger og stemmegivning, se lenger ned i artikkelen.

Opera:

 1. Sondre Mulongo Nystrøm: Nemorinos arie fra Elskovsdrikken
 2. Adrian Jørgensen: Nella Fantasia
 3. Kim Rysstad: Ave Maria
 4. Bilal Saab: Torna a Surriento

Disco:

 1. Sondre Mulongo Nystrøm: Don't Stop 'Til You Get Enough - Michael Jackson
 2. Adrian Jørgensen: Dancing Queen - ABBA
 3. Kim Rysstad: I Will Survive - Gloria Gaynor
 4. Bilal Saab: September - Earth, Wind & Fire
Stjernekamp 2019

Sjangerekspert og operastjerne Solveig Kringlebotn sammen med Adrian Jørgensen, Kim Rysstad, Sondre Mulongo Nystrøm og Bilal Saab under øving med Kringkastingsorkestret.

Foto: Helene Amlie / NRK

Både opera og disco står på det mangfoldige faste repertoaret til Kringkastingsorkestret (KORK). Hele landets orkester har hatt flere konserter i Den norske opera og har også hatt suksess med konsertserien «Disco Inferno» med ulike artister.

Under operadelen dirigeres KORK av Per Kristian Skalstad. Han arbeider med alle de store norske orkestrene og er også ofte på turné i utlandet som gjestedirigent. I disco møter vi en gammel Stjernekamp-kjenning, Jens Wendelboe, som har vært sjangercoach i storband i tidligere sesonger.

Norges store operastjerne Solveig Kringlebotn har vært med som mentor og ekspertdommer i samtlige sju tidligere sesonger av Stjernekamp. For tiden spiller hun abedissen i suksessforestillingen «Sound of Music» på Folketeatret i Oslo.

En av Stjernekamps mest legendariske deltakere, Silya Nymoen, er sjangerekspert i disco. Også hun blir å finne på dommerbordet denne kvelden. Silya vant finalen i 2013. Siden har det gått slag i slag, med konserter, teaterforestillinger, NRK-programlederjobber, plateutgivelse og solid status som en av landets beste liveartister. Silya skal også opptre i et gjestenummer under sendingen.

Silya

Silya Nymoen under sin discoopptreden i Stjernekamp i 2013. Nå kommer hun tilbake som sjangerekspert.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Akkreditering

Journalister og fotografer er velkommen til å dekke direktesendingen på lørdag kl. 19.50-21.39 fra H3 Arena på Fornebu, enten fra sal eller arbeidsrom.

Rett etter sending blir det intervju- og fotomuligheter på scenen.

For akkreditering eller ønske om forhåndsintervjuer med deltakere, kontakt kommunikasjonsansvarlig Helene Amlie, 951 00 299

Om sangene

OPERA

1. Sondre Mulongo Nystrøm: Nemorinos arie

 • Sangtittel: «Quanto é bella» , fra 1. akt av «Elskovsdrikken»
 • Komponist: Gaetano Donizetti (1832)
 • Libretto: Felice Roman

2. Adrian Jørgensen: Nella Fantasia

 • Basert på temaet «Gabriel's Oboe» fra filmen «The Mission» (1986)
 • Musikk: Ennio Morricone
 • Tekst: Chiara Ferraù

3. Kim Rysstad: Ave Maria

 • Av: Charles Gonoud (1853)
 • Meditasjon over Johan Sebastian Bachs preludium nr 1 fra «Wohltemperiertes Klavier».

4. Bilal Saab: Torna a Surriento

 • Italiensk sang fra 1905
 • Musikk: Ernesto De Curtis
 • Tekst: Gianbatista De Curtis

DISCO

1. Sondre Mulongo Nystrøm: Don't Stop 'Til You Get Enough

 • Originalartist: Michael Jackson (1979)
 • Av: Michael Jackson

2. Adrian Jørgensen: Dancing Queen

 • Originalartist/gruppe: ABBA (1976)
 • Av: Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Stig Anderson

3. Kim Rysstad: I Will Survive

 • Originalartist: Gloria Gaynor (1978)
 • Av: Freddie Perren, Dino Fekaris

4. Bilal Saab: September - Earth, Wind & Fire

 • Originalartist/gruppe: Earth, Wind & Fire (1978)
 • Av: Maurice White, Al McKay, Allee Willis

Stemmegivning

Stemmevinduet åpner først når alle låtene i begge sjangre er framført og programleder gir klarsignal. Programleder varsler også når avstemningen er avsluttet. Stemmer sendt før eller etter dette vil ikke telle med.

Hvis du ønsker å avgi flere stemmer på en eller flere artister, sender du nummeret til din(e) favoritt(er) på SMS til 26600. Det koster kr 3,- per melding (pluss eventuell kostnad for å sende SMS, dersom du ikke har gratis SMS i ditt abonnement).

Merk at det ved stort stemmetrykk kan skje at bekreftelse på avgitt stemmeblir forsinket eller uteblir. Det betyr ikke at din stemme ikke er kommet fram.

Det er også mulig å avgi en gratis stemme ved å gå inn på nrk.no/stem. Her må du først logge deg inn som NRK-bruker. Dersom du ikke har en bruker, må du opprette en først - det er helt gratis.