Hopp til innhold
Info fra NRK

Opera i Stjernekamp

Det er klart for opera i Stjernekamp, med uunnværlige Solveig Kringlebotn som mentor for tiende gang. Hun får med seg Rein Alexander i dommerpanelet.

Stjernekamp 2021 - artistene som gikk videre fra program 3

Disse åtte artistene gikk videre fra program 3 og skal nå få bryne seg på opera. F.v. Kevin Mbugua, Marius Roth Christensen, Alexandra Rotan, Jorun Stiansen, Heidi Ruud Ellingsen, Anna-Lisa Kumoji, Carina Dahl, Bjørn Tomren

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

NRK1 og NRK TV lørdag 18. september kl. 19.50-21.30

For de fleste artistene er opera den virkelig store prøven i Stjernekamp. Nå skal de for alvor bevege seg ut på dypt vann, og flere særdeles krevende arier står på repertoaret denne kvelden. Vi får høre både høye koleratur-triller og dype basstoner.

Norges internasjonale operastjerne, den legendariske Solveig Kringlebotn, er Stjernekamps aller mest trofaste mentor og har hatt øvingstimer med artistene denne uka.

Kveldens andre gjesteekspert er Rein Alexander, kjent både som klassisk sanger og popartist. Også han er skolert sanger og fikk sin første rolle ved Den norske opera som 11-åring.

I dommerpanelet finner vi også fast ekspert Mona B. Riise som vanlig,

Les også: Artistene i årets Stjernekamp er klare

Stjernekamp 2021 - dommerpanel opera

Solveig Kringleboth er coach og dommerekspert i opera for tiende gang i Stjernekamp. Tidligere deltaker Rein Alexander er også med på sendingen som gjestedommer.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Gjestenummer med tidligere deltakere

Rein Alexander var med som deltaker i den aller første sesongen av Stjernekamp. I løpet av kvelden skal han opp på scenen for å opptre sammen med tre andre tidligere deltakere, som alle briljerte i operasjangeren: Brødrene Didrik og Emil Solli-Tangen og Knut Anders Sørum, som var vinner av Stjernekamp i 2016.

Kvartetten som for anledningen kaller seg «Tre tenorer og en baryton» skal framføre en medley av mektige arier.

Stjernekamp 2021 - gjestenimmer opera

Tre tenorer og en baryton: Tidligere Stjernekamp-artister som leverte opera med bravur skal framføre en medley av ikoniske arier. Her fra onsdagens prøver i studio. Emil Solli-Tangen (2020), Knut Anders Sørum (2016), Rein Alexander (2012) og Didrik Solli-Tangen (2017).

Program 4: Opera

Du kan stemme på artistene både via nrk.no/stem (3 stemmer) og via SMS til 26600 (ubegrenset antall stemmer). Programleder varsler når avstemningen starter og avsluttes.

Les mer om hvordan du stemmer på slutten av artikkelen.

Her er ariene artistene skal framføre denne kvelden, i endelig rekkefølge:

  1. Marius Roth Christensen: La donna è mobile fra Rigoletto av Giuseppe Verdi
  2. Kevin Mbugua: Che gelida manina fra La Bohème av Giacomo Puccini
  3. Anna-Lisa Kumoji: O mio babbino caro fra Gianni Schicchi av Giacomo Puccini
  4. Jorun Stiansen: Il segreto per esser felici fra Lucrezia Borgia av Gaetano Donizetti
  5. Carina Dahl: I Dreamt I Dwelt in Marble Halls fra The Bohemian Girl av Michael William Balfe
  6. Alexandra Rotan: Nattens dronning fra Tryllefløyten av Wolfgang Amadeus Mozart
  7. Bjørn Tomren: O, wie will ich triumphieren fra Die Entführung aus dem Serail (Bortførelsen fra Seraillet) av Wolfgang Amadeus Mozart
  8. Heidi Ruud Ellingsen: Chi il bel sogno di Doretta fra La Rondine av Giacomo Puccini

Les alt om Stjernekamp her!

Følg artistene i kulissene i «Tett på»

Akkreditering

Sendingene går direkte hver lørdag kl. 19.50-21.30 fra Screen Studios i Nydalen med publikum til stede i salen.

Ønske om akkreditering i sal eller presserom 18. september meldes inn til kommunikasjonsansvarlig Helene Amlie (951 00 299) senest i løpet av torsdag 16. september. Det blir anledning til intervjuer og fotografering på scenen etter sending.

Slik stemmer du

Du kan avgi stemmer på to måter: Via nrk.no/stem (tre gratis stemmer) og via SMS (ubegrenset antall stemmer).

Stemmevinduet åpner først når alle låtene i begge sjangre er framført og programleder gir klarsignal. Programleder varsler også når avstemningen er avsluttet. Stemmer sendt før eller etter dette vil ikke telle med. Pass også på at du ikke ser på sendingen med forsinkelse.

Avstemning på nett: For å avgi tre gratis stemmer på nrk.no/stem må du først logge deg inn som NRK-bruker. Dersom du ikke har en bruker fra før, må du opprette en først - det er helt gratis.

Avstemning på SMS: Hvis du ønsker å avgi flere stemmer på en eller flere artister, sender du nummeret på din(e) favoritt(er) på SMS til 26600. Det koster kr 3,- per melding (pluss eventuell kostnad for å sende SMS, dersom du ikke har gratis SMS i ditt abonnement).