OL-kveld Sotsji i 2014

Anne Rimmen og Kjetil André Aamodt blir programledere i et OL-magasin som skal gå hver kveld på NRK1 under vinterlekene i Sotsji.

Anne Rimmen og Kjetil André Aamodt

De gir deg det beste fra Sotsji-OL.

Foto: Julia Naglestad / NRK

«OL-kveld Sotsji» blir pakket med høydepunkter fra lekene, intervjuer, reportasjer og gjester. Programmet sendes etter Dagsrevyen klokka 19.45 fra søndag til torsdag, og klokka 22.35 på fredag og lørdag. Første sending blir på åpningsdagen for OL, fredag 7. februar.

Debuterer

Etter fem år som NRKs alpinekspert får Kjetil André Aamodt nå sin debut som programleder i en sportssending. Anne Rimmen har på sin side lang erfaring som programleder både i Sporten og for store direktesendinger. For halvannet år siden ledet hun NRKs OL-studio i London.

Kjetil André Aamodt er medaljegrossist i internasjonale mesterskap med blant annet fire OL-gull. Nå er han godt i gang med å forberede seg til å presentere OL som programleder, selvsagt ikke bare innenfor alpint. Han betegner seg som sportsidiot og skal følge tett på alle øvelsene i Sotsji – og kanskje også trekke fram noen gode historier fra tidligere OL.

– Mange nordmenn stiller klokka etter vinter-OL, sier Kjetil André Aamodt. – Jeg gleder meg til å dele øyeblikkene og høydepunktene sammen med Anne hver kveld på NRK!

Anne Rimmen er også strålende fornøyd med sin makker, som hun er overbevist vil gi OL en ekstra dimensjon både for henne og seerne.

– Jeg gleder meg veldig, og det er kjempemoro å ha med så mange flinke folk på laget, sier Rimmen.

I «OL-kveld Sotsji» kommer også kjente NRK-profiler til å bidra, som Arne Scheie, Liv Grete Skjelbreid Poirée, Jann Post og mange andre.

Stor radiosatsing

NRK har rettighetene til å sende Sotsji-OL på radio, og 2014 blir en av de største radiosatsingene på et OL noensinne. Det blir om lag 100 direktesendte timer fra OL på digitalradiokanalen NRK Sport, som høres på DAB, mobil og nettradio. De viktigste øvelsene sendes også på NRK P1. Hver ettermiddag sender digitalradiokanalen NRK Sport dessuten et magasin fra klokka 17 til 18, med oppsummeringer, intervjuer og kommentarer.

Også på nrk.no blir det betydelig redaksjonell dekning fra NRK-sporten.

Til sammen sender NRK et tjuetalls reportere og kommentatorer til OL i Sotsji.

Sjanger: OL-magasin
Programledere: Anne Rimmen og Kjetil André Aamot
Presseansvarlig: Helene Amlie, 951 00 299

Bilder Sotsji 2014

NRKs kommentator Jann Post gir deg dagens tips på hva man du burde få med deg i dag fra Sotsji.