Nytt liv i East End, sesong 3 (3:8)

Uke 35 NRK1 søndag 31. august kl 21.25

Søster Julienne og Trixie blir kalt ut på jordmoroppdrag i et fengsel, mens Shelagh får en katastrofal beskjed om barnet hun venter.

Nytt liv i East End, sesong 3

Trixie (Helen George) og søster Julienne (Jenny Agutter) vikarierer som fødselshjelpere ved et fengsel. Her sammen med en betjent (Josie Walker).

Foto: Laurence Cendrowicz / BBC Worldwide

Personalet som til vanlig håndterer barnefødsler på det lokale kvinnefengselet er slått ut av influensa. Dermed blir Julienne og Trixie bedt om å trå til. Det tar ikke lang tid før Julienne setter sitt eget rykte på spill for å hjelpe en ung innsatt som venter sitt første barn.

Nytt liv i East End, sesong 3

Shelagh (Laura Main) får en vond beskjed om barnet hun venter.

Foto: Laurence Cendrowicz / BBC Worldwide

Shelagh går til svangerskapskontroll og får til sin enorme fortvilelse beskjed om at noe er galt. Chummys bursdagsfeiring er nær ved å gå i vasken på grunn av Freds evige hang til å prute.

Om serien

Tredje sesong av den populære britiske dramaserien "Nytt liv i East End" byr på nye historier om Jenny og hennes liv som jordmor i Londons fattigstrøk i 50-årene.

Til grunn for serien ligger bøker av Jennifer Worth, som jobbet som sykepleier og jordmor fra 1953 til 1973. Serien med Jessica Raine i hovedrollen har blitt en stor suksess for BBC. Serien gir en underholdende skildring av fødsel, liv, død og et samfunn på terskelen til store sosiale omveltninger.

Sesong 3 hadde premiere i Storbritannia i januar 2014 og ble sett av over 11 millioner seere. Her møter vi igjen sykepleiere, nonner og jordmødre ved Nonnaus House i bydelen Poplar i Øst-London. De forsøker å tilby best mulig omsorg til befolkningen i det fattige nabolaget.