Normal

Nytt liv i East End, sesong 3 (1:8)

Uke 33 NRK1 søndag 17. august kl 21.25

Tredje sesong av den populære britiske dramaserien "Nytt liv i East End" byr på nye historier om Jenny og hennes liv som jordmor i Londons fattigstrøk i 50-årene. Hun møter store utfordringer både i privatlivet og på jobb.

Nytt liv i East End, sesong 3

I sesong 3 av 'Nytt liv i East End' møter vi igjen sykepleiere, jordmødre og nonner i den fattige bydelen Poplar i London. Her (f.v.) Trixie (Helen George), Chummy (Miranda Hart), Jenny Lee (Jessica Raine) og Cynthia Miller (Bryony Hannah).

Foto: BBC

Jennifer Worth jobbet som sykepleier og jordmor fra 1953 til 1973. Hun har skrevet flere selvbiografiske romanserier som har solgt i millionopplag verden over, og som er utgangspunktet for serien "Nytt liv i East End".

Serien med Jessica Raine i hovedrollen som Jenny har blitt en stor suksess for BBC. Serien gir en underholdende skildring av fødsel, liv, død og et samfunn på terskelen til store sosiale omveltninger.

Nytt liv i East End, sesong 3

Jessica Raine spiller hovedrollen som den unge jordmoren Jenny i serien etter Jennifer Worths selvbiografiske romaner.

Foto: BBC

Sesong 3 hadde premiere i Storbritannia i januar 2014 og ble sett av over 11 millioner seere. Her møter vi igjen sykepleiere, nonner og jordmødre ved Nonnaus House i bydelen Poplar i Øst-London. De forsøker å tilby best mulig omsorg til de gravide kvinnene i det fattige nabolaget.

Flytting og kongelig besøk

Hele virksomheten ved Nonnatus House må flyttes når det oppdages en udetonert bombe under et varehus i nærheten. Samtidig kjemper dr. Turner en kamp mot tiden for å få vaksinert barna i bydelen mot polio.

Når en representant for kongehuset skal komme på besøk, benytter Chummy anledningen til å arrangere en storstilt åpning av den nye klinikken.