Hopp til innhold
Info fra NRK

Nytt i NRK-scenen

Minikonsert-serien «NRK-scenen» ruller videre i NRK TV og på NRK1. Her får du en oversikt over hvilke artister og band som kommer neste år.

NRK-scenen: Isak.

ISÁK. Ella Marie Hætta Isaksen i Haslum kirke.

Foto: Paal Ritter Schjerven / NRK

To nye konserter er publisert i NRK TV siden sist. Minikonserten med ISÁK sendes på NRK1 onsdag 21. november kl 22.25.

Som barn lærte Ella Marie Hætta Isaksen fra Tana at man ikke skulle joike i kirken. Nå får hun og bandet hennes ISÁK endelig muligheten i Haslum Kirke. Ligger allerede tilgjengelig i NRK TV.

Sonoko Miriam Welde

NRK-scenen: Sonoko Miriam Welde. Fra venstre: Ole Christian Haagenrud, Sonoko Miriam Welde og Frida Fredrikke Waaler Wærevågen.

Fra venstre: Ole Christian Haagenrud, Sonoko Miriam Welde og Frida Fredrikke Waaler Wærevågen.

Foto: NRK

Sonoko Miriam Welde frå Bergen har norsk far og japansk mor. Når hun turnerer verden rundt med sin fiolin, er det sushi-restaurantene som føles som «hjemme». Derfor ønsket hun å spille inn sin NRK-scenen-konsert på en sushi-restaurant i Oslo. Ligger allerede tilgjengelig i NRK-TV.

Thomas Dybdahl

NRK-scenen: Thomas Dybdal

Thomas Dybdahl backstage på Operaen.

Foto: Paal Ritter Schjerven / NRK

Selv med mange store turneer bak seg, synes Thomas Dybdahl det var skummelt å entre scenen i Operaen for første gang, i 2014. Mange år senere tar han band og NRK tilbake – men denne gangen starter musikken bak den store scenen. Tilgjengelig i NRK TV 6. januar. Sendes på NRK1 7. januar.

Spesialsendinger fra by:Larm

NRK-scenen: Utflod-vokalist Oda Førde Braanaas

by:Larm. Utflod-vokalist Oda Førde Braanaas

Foto: NRK

I to spesialsendinger fra NRK-scenen får du oppleve noen av norges mest lovende artister fra festivalen by:Larm 2022. Sendingene kommer i januar, og det blir stor variasjon i hver av dem. Felles for de seks bandene / utøverne som er med er at alle spås en lysende framtid i norsk musikkliv, innen hver sin sjanger.

I første sending møter vi R&B-stjerneskuddet Makosir, «folktrad»-gruppa Ævestaden, og punkrockerne i Utflod. Tilgjengelig i NRK TV 13. januar.
Sendes på NRK1 lørdag 14. januar.

NRK-scenen: Barruk

by:Larm. Katarina Barruk.

Foto: NRK

I andre sending fra by:Larm møter vi pop og soul-artist Sei Selina, Katarina Barruk (popmusikk, tradisjonell joik – synger på umesamisk) og ørkenrockerne fra Bergen; Slomosa. Tilgjengelig i NRKTV 20. januar. Sendes på NRK1 lørdag 21. januar.

The Northern Belle

NRK-scenen: The Northern Belle, Stine Andreassen

The Northern Belle: Stine Andreassen

Foto: NRK

The Northern Belle er et toneangivende band i norsk americana. I 2017 fikk bandet bruke Konserthusets Lille Sal til å spille inn plate. Her får vi en intimkonsert fra samme rom. Tilgjengelig i NRK TV 27. januar. Sendes på NRK1 lørdag 28. januar.

Gundelach

NRK-scenen: Gundelach
Foto: Fahil Anweri / NRK

Indie-elektropop-artisten Gundelach tar oss med til barndomshjemmet på Slependen for så spille sin NRK-scenen-konsert. Kommer i februar / mars.

Lars Vaular

NRK-scenen: Lars Vaular
Foto: Paal Ritter Schjerven / NRK

Lars Vaular fikk øvingsrom på Bergen Kjøtt da det ble omgjort til kunst- og musikkhus i 2010. Det er et sted som betyr mye for artisten. Han tar med seg NRKs team og gode venner til en intim hiphop-konsert utenom det vanlige. Kommer i februar / mars.

Miss Tati

NRK-scenen: Miss Tati (Tatiana Palanca)

Miss Tati

Foto: Paal Ritter Schjerven / NRK

11. november 1996 kom Tatiana Palanca, best kjent som Miss Tati, til Norge for første gang. Sammen med moren og søsteren tok de Englandsbåten til Skoltegrunnskaien i Bergen. Nå er hun tilbake for å holde en NRK-scenen-konsert. Kommer i februar / mars.

Alexander Aga Røynstrand

NRK-scenen: Alexander Aga Røynstrand
Foto: Fahil Anweri / NRK

Hardingfele-spiller Alexander inviterer oss om bord i lastebilen i Granvin i Hordaland – det blir en musikalsk rundtur med flere stopp på veien. Kommer i februar / mars.

brenn.

NRK-scenen: Brenn

BRENN: Edvard Smith Save, vokal/el-gitar - Rémy Malchère Pettersen, trommer - Karl Erik Jørgensen, bass - Thomas Campe Pettersen, gitar - Nacho Tobar, gitar

Foto: Paal Ritter Schjerven / NRK

Rockebandet brenn. Inviterer oss med til Lillestrøm videregående skole for å gjøre en fartsfylt konsert. Det var nemlig der musikkeventyret startet. Kommer i februar / mars.