Informasjon fra NRK

Labyrint. Sesongpremiere!

Uke 39 NRK Super lørdag 29. september kl 18.35

Nå er det straks klart for ny runde med det populære konkurranseprogrammet på NRK Super. Denne gangen med Håvard Lilleheie i hovedrollen.

Håvard Lilleheie som Daidalos

I årets sesong er det Håvard Lilleheie som spiller Daidalos.

Foto: NRK

«Labyrint» er et konkurranseprogram som utspiller seg i en fantasiverden fylt med slim, roboter, labyrintspill, og merkelige konstruksjoner. I denne verdenen hersker oppfinneren Daidalos (Håvard Lilleheie).

I hvert program utfordrer Daidalos et nytt lag med tre venner til nervepirrende konkurranser. Det gjelder for barna å løse oppgaver og finne så mange «livspucker» som mulig i løpet av konkurransene, før de til slutt skal møte Daidalos til finale i det beryktede finalerommet.

I «Labyrint »kreves godt samarbeid, snarrådighet, problemløsing under press og mot. I tillegg til gamle og kjente roboter møter barna nye oppfinnelser og overraskelser. Ingen kan være helt trygg på hva som lurer rundt neste hjørne. Dette er ikke for pingler!

Se musikkvideoen Gi meg slim!

Årets deltagere

Årets deltagerlag ble plukket ut etter en omfattende auditionrunde over hele landet.
Over 3000 barn sendte inn søknad, 100 lag var på audition, og til slutt ble ni lag valgt ut. Lagene kommer i år fra Kristiansand, Bergen, Melhus, Balsfjord (Troms), Rakkestad (Østfold), Asker, Bærum og Oslo.

Populært program

De tidligere sesongene har alle oppnådd høye markedsandeler. Sesong 3 hadde snittandel på 68 prosent i målgruppe 2-11 år, og 76 prosent for 2-7 år. De gode seertallene og klikk gjelder også for repriser og på nettet. Serien har inspirert til lek i barnehager, skoler og hjemme i stua, og den har vært til inspirasjon for barnebursdager og halloween-fester.

«Labyrint» er et svensk konsept, utviklet av SVT for Barnkanalen. NRK Super gikk inn som co-produsent i 2013, og det produseres nå både en svensk og en norsk versjon. Opptakene ble gjort i hos SVT i Stockholm.

Margrethe Røed

Margrethe Røed er programleder for "Labyrint".

Foto: NRK