Hopp til innhold

NRK med direktesendinger fra Norsk Litteraturfestival

Helgen 29.-31. mai kan du se og høre innhold fra Norsk Litteraturfestival direkte fra Marienlyst i Oslo på NRK2 og NRK P2, samt finne høydepunkter i kulturstrømmen på nrk.no. Siss Vik, Hans Olav Brenner og Cille Biermann leder det NRK-produserte innholdet på TV og radio.

Hans Olav Brenner og Siss Vik

Hans Olav Brenner og Siss Vik leder det NRK-produserte innholdet på NRK2 fra Norsk Litteraturfestival.

Foto: NRK / NRK

Et møte- og arrangmentsforbud er ikke synonymt med festivalavlysning, heldigvis.

Den siste helgen i mai flyttes nemlig Norsk Litteraturfestival fra Lillehammer til NRKs studioer på Marienlyst. NRK produserer eget redaksjonelt innhold fra festivalen, og publikum kan dermed overvære deler av festivalprogrammet på NRK2 og NRK P2.

Programleder for radiosendingene fra Litteraturfestivalen, Ville Biermann, i samtale med Yabshira.

Programleder for radiosendingene fra Litteraturfestivalen, Cille Biermann.

Foto: NRK

Like fin stemning

Programleder på NRK P2, Cille Biermann, henger ikke med hodet selv om festivalen flyttes fra Lillehammer til Oslo.

— Når forfatterne kommer på rekke og rad med bøker under armen og våryre formidlingsbehov, så skal vi sørge for at blir det like fin festivalstemning på hjemmebane på Marienlyst, lover Biermann.

Ad hoc-versjon

Programleder for NRK2, Siss Vik, er glad for at festivalen består til tross for smittevernstiltakene.

- Når jeg ikke får tatt min årlige tur til Lillehammer på grunn av den hersens koronaen, er jeg kjempeglad for å kunne bidra med en ad hoc-versjon i krisetid, og jeg gleder meg selvfølgelig spesielt mye til å avholde den årlige litteraturquizen, sier Vik.

Litterært event uten sidestykke

Ettersom festivalen ideelt sett skal avholdes på Lillehammer, medgir programleder Hans Olav Brenner at en avvikling på Marienlyst i Oslo blir annerledes. Han ser likevel frem til utfordringen.

- Vi er mange som har vært på denne festivalen i et kvart århundre, og som årvisst reserverer plass til den både i hjerte og kalenderen. Derfor er det en småskummel og pirrende utfordring å gjenskape og fornye magien fra Lillehammer i NRKs studioer dette spesielle året. Det blir et litterært event uten sidestykke i både landets og kringkastingens historie, sier Brenner.

Det NRK-produserte innholdet sendes på NRK2 og NRK P2, med høydepunkter i kulturstrømmen på nrk.no. Se faktaboks for sendetider.

Norsk Litteraturfestival sender egen strøm i forkant av NRKs radio- og TV-sendinger på litteraturfestival.no.