NRK Meny
Normal

Norges villmarker: Skogen (1:3)

Uker 41 NRK1 tirsdag 6. oktober kl 19.45

I kveld starter en ny storserie, signert naturfotografene Arne Nævra og Torgeir Beck Lande. Gjennom tre episoder gir de oss vakre og helt unike bilder fra naturen og dyrelivet i vårt langstrakte land.

Norges villmarker

Det er Arne Nævra (t.h) og Torgeir Beck Lande som står bak serien – i samarbeid med Loke film i Danmark.

Foto: naturbilder.no

Skogen, fjellet og kysten (med Svalbard) er tema for serien der mange av opptaksteknikkene har vært de samme som BBC bruker på sine store serier.

Produsentene har tatt utgangspunkt i «Norske naturperler», en serie som oppnådde svært gode seeretall: Gjennomsnittlig 745 000 seere benket seg foran TV-skjerme da den ble sendt på NRK i fjor vinter. I «Norges villmarker» er mange nye sekvenser kommet til, og historiene er klippet om og tilpasset.

«Norges villmarker» er også beregnet på utlandet. - Det er morsomt å vise norske seere hvordan vi tenker når norsk natur skal presenteres internasjonalt, sier Nævra og Beck Lande.

Skogen

Det første programmet i serien handler om skogen. Vi får oppsiktsvekkende bilder av bjørn og av en utrolig tiurleik. Det blir også sjeldne bilder av rovfugler og ugler, og ikke minst av elg som skal krysse flomstore elver – i en sekvens som aldri er filmet tidligere.