NRK Meny
Normal

Norges villmarker: Kysten (3:3)

Uke 43 NRK1 tirsdag 20. oktober kl 19.45

I tredje og siste del av serien «Norges villmarker» får vi storslåtte bilder fra den vakre og mangfoldige kysten – med utrolige historier fra noen av de minste til de største dyrene som noen gang har levd på jorda.

havørn

Havørna har et imponerende vingespenn, nærmere to og en halv meter for store hunner.

Foto: Arne Nævra / Naturbilder.no

Naturfotografene Arne Nævra og Torgeir Beck Lande forteller de beste natur- og dyrehistoriene fra Hvaler i sør til Svalbard i nord.

På fastlandet kommer vi tett på fuglefjell, ærfuglen i dunværet og hvalene utenfor Troms. Og over alt og alle svever havørna – et majestetisk syn for oss mennesker, men til ergrelse og frykt for andre skapninger.

Om serien

«Norges villmarker» er en ny storserie, signert naturfotografene Arne Nævra og Torgeir Beck Lande. Gjennom tre episoder gir de oss vakre og helt unike bilder fra naturen og dyrelivet i vårt langstrakte land.

Skogen, fjellet og kysten (med Svalbard) er tema for serien der mange av opptaksteknikkene har vært de samme som BBC bruker på sine store serier.

Produsentene har tatt utgangspunkt i «Norske naturperler», en serie som oppnådde svært gode seeretall: Gjennomsnittlig 745 000 seere benket seg foran TV-skjerme da den ble sendt på NRK i fjor vinter. I «Norges villmarker» er mange nye sekvenser kommet til, og historiene er klippet om og tilpasset.

«Norges villmarker» er også beregnet på utlandet. - Det er morsomt å vise norske seere hvordan vi tenker når norsk natur skal presenteres internasjonalt, sier Nævra og Beck Lande.