NRK Meny
Normal

Norges villmarker: Fjellet (2:3)

Uke 42 NRK1 tirsdag 13. oktober kl 19.45

I andre del av serien «Norges villmarker» skal vi både til Hardangervidda, Børgefjell og Finnmarksvidda.

Norges villmarker

Arne Nævra og Torgeir Beck Lande tar oss med på fjellet i andre episode av 'Norges villmarker'.

Foto: Torgeir Beck Lande

Naturfotografene Arne Nævra og Torgeir Beck Lande lar oss denne gangen møte spennende fjelldyr på nært hold. Med storslåtte landskap som kulisser fortelles historiene om lemen som opptrer i hopetall, og om fjellreven og snøugla.

Programmet forteller også om de unike villreinflokkene, og skildrer fjellets nomader gjennom flere årstider på Hardangervidda, Europas største høyfjellsplatå.

I reinens fotspor følger også jerven, dette største mårdyret vårt og som skandinaviske land har et spesielt ansvar for i Europa.

Om serien

«Norges villmarker» er en ny storserie, signert naturfotografene Arne Nævra og Torgeir Beck Lande. Gjennom tre episoder gir de oss vakre og helt unike bilder fra naturen og dyrelivet i vårt langstrakte land.

Skogen, fjellet og kysten (med Svalbard) er tema for serien der mange av opptaksteknikkene har vært de samme som BBC bruker på sine store serier.

Produsentene har tatt utgangspunkt i «Norske naturperler», en serie som oppnådde svært gode seeretall: Gjennomsnittlig 745 000 seere benket seg foran TV-skjerme da den ble sendt på NRK i fjor vinter. I «Norges villmarker» er mange nye sekvenser kommet til, og historiene er klippet om og tilpasset.

«Norges villmarker» er også beregnet på utlandet. - Det er morsomt å vise norske seere hvordan vi tenker når norsk natur skal presenteres internasjonalt, sier Nævra og Beck Lande.