Normal

Norges smarteste (7:8)

Uke 41 NRK1 fredag 9. oktober kl 19.55

I kveldens semifinale konkurrerer fem deltakere om de to siste finalebilettene. For å komme så langt må de blant annet skjerpe sansene når Oslo Turnforening entrer scenen.

Norges smarteste (7:8)

Mona Iselin Svanholm, Frode Georgsen, Else-Marie Ringvold, Ingvild Landmark Nossen og Anders Klungre.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Det danske bandet Bottle Boys spiller live i studio, og denne gangen må deltakerne følge godt med når de skal finne fram til hvilke melodier som hører sammen.

Norges smarteste (7:8)

Bottle Boys skaper hodebry.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Kveldens deltakere er Mona Iselin Svanholm fra Orkanger, Frode Georgsen fra Oslo, Else-Marie Ringvold fra Åsgårdstrand, Ingvild Landmark Nossen fra Oslo og Anders Klungre fra Hyen i Gloppen. To av kveldens deltakere går videre til finalen som sendes fredag 16. oktober.

Om serien

Det er 25 kloke hoder med i "Norges smarteste", som deltar i fem innledende runder. Ti av dem går videre til semifinalene og fire til finalen. En av dem får krone seg med tittelen Norges smarteste.

Norges smarteste

Programleder Nadia Hasnaoui og professor Jan Martin Nordbotten.

Foto: Julia Marie Naglestad

Programleder er Nadia Hasnaoui. Norges yngste professor i matematikk, Jan Martin Nordbotten, er med som co-pilot i hvert program. Han jobber til daglig ved Matematisk institutt i Bergen og tok doktorgrad i en alder av 22 år.