Norges smarteste (4:8)

Uke 38 NRK1 fredag 18. september kl. 19.55

I denne fjerde innledende runden må deltagerne holde hodet kaldt når de blant annet skal prøve å løse matematiske oppgaver presentert av hip hop-dansere fra Subsdans.

Norges smarteste (4:4)

Øystein Grøndahl, Andrea Gamst, Uno Alexander Vesje, Else-Marie Ringvold og Olav Brennsæter.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

De må også være observante og flinke til å sette sammen lange ord av bokstavene som gjemmer seg på turnerne fra Asker turn.

I kveld er det de kloke hodene Øystein Grøndahl, Andrea Gamst, Uno Alexander Vesje, Else-Marie Ringvold og Olav Brennsæter som kjemper om en plass i semifinalen.

Norges smarteste (4:4)

Turnere fra Asker turn.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Norges smarteste

Hip hop-dansere fra Subsdans.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Om serien

25 mennesker med det felles at de har et usedvanlig klokt hode skal igjennom en rekke spennende og utfordrende konkurranser i studio. Oppgavene tester deres matematiske, logiske, musikalske og lingvistiske evner. Oppgavene presenteres gjennom dansecrew, artister og statister på scenen.

Deltakerne må i tillegg vise at de har en god hukommelse, sosial intelligens og ikke minst en sylskarp observasjonsevne.

Vinneren av finalen kan krone seg med tittelen Norges smarteste.

Matteprofessoren

Norges yngste professor i matematikk, Jan Martin Nordbotten, er med som co-pilot i hvert program. Han jobber til daglig ved Matematisk institutt i Bergen og tok doktorgrad i en alder av 22 år.