Norge i dag tilbake på NRK

Norge i dag er tilbake fra januar og skal gi seerne massevis av gode historier fra hele landet. Programledere er Charlotte Haarvik Sanden og Øyvor Bakke.

Charlotte Haarvik Sanden og Øyvor Bakke

Charlotte Haarvik Sanden og Øyvor Bakke skal vise frem hele Norge til alle i Norge fra januar.

Foto: Eivind Senneset / NRK

Norge i dag er en videreutvikling av programmet med samme navn som gikk på NRK fra 1996 til 2017. 2020-versjonen skal i tillegg by på massevis av innslag og reportasjer fra alle kriker og kroker i landet vårt.

Distriktskontorene i NRK produserer mye godt innhold, som tidligere ble sendt lokalt i de forskjellige distriktssendingene. I Norge i dag skal disse historiene løftes opp og frem for hele landet.

Fortjener et større publikum

- Jeg gleder meg til å fortelle og vise fram gode historier fra hele landet. Det lages så mye godt innhold på distriktskontorene i NRK, og dette innholdet fortjener et større publikum, sier Charlotte Haarvik Sanden. Hun får støtte av programledermakker Øyvor Bakke.

- Det er et privilegium å få lov til å vise seerne våre alt det NRK sine distriktskontor har å by på. Jeg håper vi kan være godt selskap for folk der hjemme, sier Bakke.

Løsningsorientert, aktuelt og nært

Programsjef i NRK Vest, Kristin Ytre Arne, forteller at distriktskontorene er til stede over hele landet og tar pulsen på folks hverdag gjennom nett-, radio- og TV-produksjon. Dette settes sammen i Norge i dag, og slik skal programmet vise hvordan dagen har vært i landet.

- Vi gleder oss til å vise mer av hva folk er opptatt av i hverdagen sin, hvordan samfunn utvikler seg, hvordan folk finner løsninger på utfordringer og problemer. Gode aktuelle historier fortalt i reportasjeform med gjester fra hele landet i en litt nærere innpakning, sier Ytre-Arne.

Programmet sendes fra NRKs studio i Bergen, og har premiere torsdag 2. januar kl. 20.40 på NRK1 og i NRK TV.