Newton 6. september

Uke 36 NRK1 og NRK Super søndag 6. september kl 18.30

I dag får Newton ny programleder, og i første program tar han deg med til toppen av Nidarosdomen for å forgylle spiret med ekte gull. Men hva er egentlig gull, og hvorfor liker vi å bruke det?

Newton

Stian Sandø er ny programleder for Newton.

Foto: Nadia Frantsen / NRK

I tillegg til å skinne og være pent å se på, tåler gullet veldig mye. Det ruster ikke bort, og derfor kalles det edelmetall.

Stian skal også fly seilfly. Hvordan er det mulig å fly et fly uten motor? Seilfly flyter med de lange vingene sine oppå luften. Det er som å surfe på vind istedenfor å surfe på vann.

Om Stian Sandø

Den nye programlederen er 23 år gammel og kommer fra Langhus. Han har alltid likt realfag og data, og går 4. året på datateknologi, retning "kunstig intelligens" på NTNU.

- Da jeg var yngre, spilte jeg så mye world of warcraft at jeg brukte brukernavnene til vennene mine i virkeligheten istedenfor navnene deres, sier Stian som er halvt norsk og halvt malaysisk og trives svært godt i en multikulturell setting. - Vennegjengen min dekker stort sett hele verdenskartet – Vietnam, Etiopia, Burma, Sri Lanka, Colombia, Thailand, Follo og Førde.

Stian er en allsidig mann; blant annet spiller han gitar, driver med programmering av apper, skating, reising og styrketrening.