Når kjemien stemmer (1:6)

Uke 34 NRK1 torsdag 25.august kl 19.45

I NRKs nye realitysatsing «Når kjemien stemmer» skal Maren (31) finne den rette gjennom en rekke vitenskapelige dating-eksperimenter inspirert av instinktene hos dyr.

Når kjemien stemmer

I løpet av seks programmer skal vitenskapen hjelpe Maren å finne den perfekte biologiske matchen blant sju menn i alderen 25–35 år.

Foto: MARTIN JOHAN EGGAN / NRK

Attraksjon mellom mennesker er en sterk kraft, men vi er ikke alltid klar over hvordan den fungerer. Eksisterer den perfekte partner, og er det i tilfelle metoder for å finne den rette?

Sju menn skal imponere Maren
Maren Ringnes Rogstad (31) fra Hamar ender alltid opp med feil fyr. I "Når kjemien stemmer" får hun hjelp av vitenskapen.

Gjennom ulike eksperiment og tester blir Marens instinkter satt på prøve. Fredrik Wollan (27), Jon Nielsen Aure (30), Robert Normann Vikestad (32), Frank Lyngtun (35), Erik Andreas Lydersen (28), Olaf Kvendbø (33) og Eivind Fosskaug Hammer (26) skal vise seg fram og imponere Maren i utfordringer som brøling i skogen, sensuell novellelesing, catwalk, bryting og paringsdans.

Når kjemien stemmer (1:6)

Erik Andreas Lydersen er en av sju kandidater Maren skal lukte på.

Foto: Leif Arild Eriksen/NRK

Lukt og kroppsspråk

I seks episoder testes instinktene og de biologiske metodene for partnervalg i praksis. I første episode starter Maren med å lukte seg fram til den beste kandidaten. Senere får hun høre stemmen og bare den, for også der ligger mye informasjon om attraksjon og mandighet. En kroppsspråkekspert avslører små, men viktige beskjeder om attraksjon uten ord. Hvorfor utvider for eksempel kvinnens pupiller seg når mannen snakker om barn?

Den kandidaten som har gjort det best sammenlagt i en enkelt-episode, blir kåret til episodevinner og får en fordel og ekstra tid med Maren. Sammenlagtvinneren, altså den som har samlet flest poeng totalt gjennom alle eksperimenter, kåres til den perfekte partneren

Til slutt får Maren selv avgjøre om hun vil følge de vitenskapelige resultatene eller velge med hjertet.