Mesternes mester, sesong 10 - finale

Uke 9 NRK1 fredag 1. mars kl. 20.35

For tiende gang på ti år skal det kåres en vinner av «Mesternes mester» på NRK. Hanne Haugland, Pål Anders Ullevålseter og Karoline Dyhre Breivang kjemper om det gjeve trofeet.

Mesternes mester 2019

F.v. Hanne Haugland (høydehopp), Pål Anders Ullevålseter (motocross og enduro) og Karoline Dyhre Breivang (håndball) står igjen i finalen i mesternes mester.

Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen / Rubicon TV/NRK

En høydehopper, en motocrossfører og en håndballspiller står igjen blant de ti tidligere idrettsheltene som møttes til dyst på Mallorca. Tre konkurranser gjenstår før én av dem kan heve trofeet over hodet.

Les mer om Mesternes mester 2019

Første del av finalen består av to konkurranser. Den første øvelsen er «situps», som vi husker fra lagkonkurransen tidligere i sesongen. Nå skal den gjennomføres individuelt.

Mesternes mester 2019

For tiende gang kan en vinner løfte trofeet i «Mesternes mester».

Foto: Sunniva Luce Veliz Pedersen / Rubicon TV/NRK

Deretter følger «jaktstart», med intervallstart basert på resultatet fra situps-konkurransen. Her vil statisk styrke i armer og bein settes på prøve før deltakerne skal løpe i mål.

De to første over mållinjen går videre til den aller siste konkurransen i årets «Mesternes mester». Nå skal det endelige oppgjøret stå, med de åtte andre deltakerne som spente tilskuere. Hvem vinner sesong 10 av Mesternes mester?

Sterk sesong

«Mesternes mester» er NRKs mest sette programserie. Bare noen få enkeltstående programmer (ESC, MGP og Kvelden før kvelden) har høyere seertall. Også årets sesong har gjort det meget sterkt i alle aldersgrupper. I snitt er hver episode fulgt av over 1,3 millioner seere (lineært, opptak/repriser og nett). Det er enda høyere enn fjorårets sesong, som ble fulgt av drøyt 1,2 millioner i snitt pr. episode - da også medregnet finalen og all opptaksseing.

Årets sesong ble spilt inn på Mallorca sommeren 2018. I løpet av et 20 dagers opphold ble det konkurrert i 30 øvelser og seks nattester.

Mesternes mester har vært sendt ti ganger på NRK de siste ti årene - det vil si hvert år siden 2009 unntatt i 2013. Serien har vært nominert til Gullruten for beste konkurransereality fem ganger og vunnet to ganger. Dag Erik Pedersen har vært programleder i samtlige sesonger.

Mesternes mester 2019

Sesong 10 av Mesternes mester har vært preget av mange tøffe konkurranser, full innsats og jevnt nivå. Her Kine Olsen Vedelden, Pål Anders Ullevålseter og Glenn Solberg under lagånd-konkurransen i program 3.

Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen / Rubicon TV/NRK