Mysteriet i Bletchley (1 og 2:4)

Uke 22 NRK1 fredag 30. mai kl 21.35 og 22:20

De fire supersmarte kodeknekkerne Jean, Susan, Lucy og Millie jobbet i det topphemmelige hovedkvarteret i Bletchley Park under andre verdenskrig. Nå samles de igjen for å løse nye oppdrag.

Mysteriet i Bletchley

Fra venstre: Susan (Anna Maxwell Martin), Jean (Julie Graham), Lucy (Sophie Rundle) og Millie (Rachael Stirling).

Foto: ITV / ITV

Vi er kommet til sesong 2 av serien "Mysteriet i Bletchley". Sesongen består av fire avsnitt som er delt i to avsluttede historier. Begge de to første episodene sendes denne fredagkvelden, mens de to neste sendes om en uke.

Det har gått noen år og damene er i ferd med å bygge opp egne karrierer. En tidligere kollega av dem Alice Merren sitter fengslet siktet for drap.

Bevisene peker mot henne, men etter at Jean har besøkt henne i fengselet, forteller instinktene henne at Alice er uskyldig. Men hvorfor har hun ikke blitt tilbudt noe forsvar, og hvorfor nekter hun å snakke?

Jean vet at Alice tidligere har hatt en affære med den drepte John Richard og er overbevist om at hun dekker over for en annen. Men hvem?

Hun bestemmer seg for å undersøke saken nærmere og prøver å samle den gamle gjengen fra Bletchley Park. Men deler de Jeans tro på Alice uskyld, og vil de risikere karrierene sine for å renvaske henne?