Normal

Mr. Selfridge (5:10)

Uke 20 søndag 18. mai kl. 21.35

Den elskelige frøken Mardle bestemmer seg for å gjøre en humanitær innsats og tilbyr seg å ta en belgisk flyktning under sine vinger. Men når flyktningen viser seg å være en mann, står hennes gode navn og rykte på spill!

Mr. Selfridge

Frøken Mardle (Amanda Abbington) tilbyr seg å huse en belgisk flyktning. Men kan to ærbare, enslige kvinner bo sammen med en mann?

Foto: ITV

Frøken Mardle bor i et enormt hus, og Agnes har flyttet inn til henne. Nå venter de spent på kvinnen som skal bo hos dem mens krigen herjer i Europa. De blir begge svært når overrasket flyktningen viser seg å være en usedvanlig vakker ung mann ved navn Florian. Det vil garantert bli oppfattet som uanstendig at han skal bo hos to enslige kvinner. Kan det kanskje hjelpe at han er fiolinist?

På varehuset Selfridge har flere og flere av de arbeidsføre mennene dratt for å kjempe i krigen. Kvinnene har overtatt de fleste av funksjonene og gjør sitt beste for å tilpasse seg. Også Harry Selfridge ønsker å kunne bidra mer for å tjene landet, og får hjelp fra uventet hold.

Fram til serieslutt 1. juni sendes det nå to episoder av "Mr. Selfridge" hver søndag, slik at både episode 5 og 6 sendes denne kvelden.

Om «Mr. Selfridge»

ITVs storslåtte kostymedrama spinner rundt livet til den amerikanske forretningsmannen Harry Selfridge. Han åpnet Englands første varehus i amerikansk stil i Oxford Street 1909. Alt fra varehusets størrelse til tilbudene og utstillingsvinduene var av ukjente dimensjoner i datidens London. Selfridges hovedtanke var å gjøre shopping til en fornøyelse, og ikke bare en nødvendighet.

Sesong 2 starter våren 1914, like før verdenskrigen. Både i og utenfor varehusets vegger skjer det store forandringer. Harry Selfridge forsøker å vinne tilbake hustruen Rose, som har forlatt ham på grunn av hans utallige sidesprang. Hun er oppslukt av sin nye venninne, nattklubbeieren Delphine Day.

Serien er basert på en bok av Lindy Woodhead. Den bygger på livshistorien til Harry Selfridge, men inneholder også oppdiktede karakterer og situasjoner.

NRK sendte første den første serien i februar-mai 2013. ITV går våren 2014 i gang med produksjonen av sesong 3.