Mr. Selfridge (3:10)

Uke 19 NRK1 søndag 11. mai kl. 21.35

Faren for en verdenskrig er overhengende og preger alle. På varehuset Selfridge planlegges en storstilt hyllest til det britiske imperiet. Agnes jobber dag og natt for å få utstillingen ferdig i tide. Men Harry forstår snart at arbeidsbyrden blir for stor, og finner hjelp på uventet hold.

Mr. Selfridge

Harry Selfridge (Jeremy Piven) planlegger en stor utstilling som hyller det britiske imperiet. Bak står hans hjelpere Agnes (Aisling Loftus) og Henri (Gregory Fitoussi). Det er juli 1914, og verden er på randen av en storkrig.

Foto: ITV

Henri, som sa opp jobben på varehuset og dro til New York, dukker uanmeldt opp hjemme hos Harry. Varehus-gründeren griper muligheten uten å nøle, og tilbyr ham jobben tilbake. Agnes er overlykkelig over å møte sin tidligere allierte igjen, men ikke alle er like henrykt.

Lady Mae får svært dårlige nyheter om sin manns økonomi. Herr Grove kommer nok en gang for seint på jobb og får en siste advarsel av Harry.

Fram til serieslutt 1. juni sendes det nå to episoder av "Mr. Selfridge" hver søndag, slik at både episode 3 og 4 sendes denne kvelden.

Om «Mr. Selfridge»

ITVs storslåtte kostymedrama spinner rundt livet til den amerikanske forretningsmannen Harry Selfridge. Han åpnet Englands første varehus i amerikansk stil i Oxford Street 1909. Alt fra varehusets størrelse til tilbudene og utstillingsvinduene var av ukjente dimensjoner i datidens London. Selfridges hovedtanke var å gjøre shopping til en fornøyelse, og ikke bare en nødvendighet.

Sesong 2 starter våren 1914, like før verdenskrigen. Både i og utenfor varehusets vegger skjer det store forandringer. Harry Selfridge forsøker å vinne tilbake hustruen Rose, som har forlatt ham på grunn av hans utallige sidesprang. Hun er oppslukt av sin nye venninne, nattklubbeieren Delphine Day.

Serien er basert på en bok av Lindy Woodhead. Den bygger på livshistorien til Harry Selfridge, men inneholder også oppdiktede karakterer og situasjoner.

NRK sendte første den første serien i februar-mai 2013. ITV går våren 2014 i gang med produksjonen av sesong 3.