Morra mi – premiere

UKE 6 onsdag 5. februar 2020 i NRK TV kl. 06.00 og NRK1 kl. 22.45

«Morra mi» er en ærlig og sår serie om det sterke båndet mellom mor og barn. I hver episode møter vi en ung voksen som stiller moren sin ett spørsmål de ikke har turt å stille før.

Verdens sterkeste og modigste

MOR OG DATTER: Sarah og Signy prater om oppveksten til Sarah i første episode.

Foto: Jørgen Storhaug / NRK

På et punkt i livet går det gjerne opp for oss at moren vår har levd et helt liv før vi ble født. Hun går fra å være en evig beskytter til å bli et menneske. Hun har hatt sine drømmer og ambisjoner, og noe har hun kanskje måttet gi opp for barna sine.

I serien «Morra mi» blir vi kjent med seks slike historier. Seks unge voksne inviterer moren sin til en samtale om noe de aldri har snakket om sammen – før nå.

De sterke historiene gir et ærlig og rørende innblikk i relasjonen mellom mor og barn, og serien er ikke redd for å stille de vanskelige spørsmålene. Er jeg nok? Hvorfor gjorde du det du gjorde? Hva har du måttet ofre for meg?

Episode 1 - Sarah og Signy

Signy Selhi og Sarah Selhi

Signy er kristen mens datteren Sarah er muslim.

Foto: Jørgen Storhaug / NRK

Moren til Sarah er kristen, faren er muslim. Foreldrene slet lenge med å finne ut av hvordan de skulle oppdra barna når det kom til religion, men bestemte seg til slutt for å oppdra de som muslimer. I dag er Sarah glad for det, men hun vil høre hvordan det var for moren å stå i det. Hvorfor hun gikk med på det, og om hun noen gang har angret på valget sitt?

Episode 2 - Miriam og Janne-Mette

Miriam Mari Jacobsen og Janne-Mette Andreassen

Miriam vil prate med moren sin før det er for sent.

Foto: Jørgen Storhaug / NRK

Miriam og moren Janne-Mette har alltid kunne prate sammen. Om følelser og hvordan de har det. Etter at Janne-Mette ble diagnostisert med Alzheimer raste livet hennes sammen, og hun forsøkte å ta livet sitt. Etter det har Miriam trukket seg mer tilbake, og ikke orket å prate like mye med henne. Hun føler på en frustrasjon og sinne over valget moren tok, men nå må hun få henne til å forstå hvor mye moren betyr for henne, før sykdommen gjør det enda vanskeligere.

Episode 3 - Erick og Sopee

Erick Jørgensen og Sopee Inthawongngoen

Erick ønsker å få høre historien om da han ble kidnappet av faren sin som liten.

Foto: Jørgen Storhaug / NRK

Erick og familien vokste opp i fattigdom i Thailand. Moren hans, Sopee, dro til Norge noen måneder for å jobbe da han var tre år, men da hun kom tilbake for å hente han og søsteren var de blitt kidnappet av faren. Han har aldri pratet med moren om hvordan hun klarte å få han og søsteren tilbake, men nå er han klar for å høre hele historien.

Episode 4 - Karoline og Inka

Inka og Karoline

Karoline håper å kunne prate med moren sin om følelsene sine.

Foto: Jørgen Storhaug / NRK

Karoline og moren Inka har alltid vært bestevenner, men de har aldri pratet særlig om de dype følelsene. Da Inka var 19 ble broren hennes drept på en militærleir av en medsoldat. Saken fikk mye medieomtale, og broren hennes ble til tider fremstilt i et dårlig lys. Karoline lurer på om denne episoden har fått moren hennes til å legge lokk på følelsene sine.

Episode 5 - Mwamini og Chiku

Mwamini Ali-Sivertsen og Chiku Ali

Mwamini lurer på om hun har vært nok for adoptivmoren Chiku.

Foto: Jørgen Storhaug / NRK

For Mwamini og moren Chiku har det aldri vært et tema å prate om at Mwamini er adoptert. Chiku kom til Norge fra Tanzania, og adopterte Mwamini mens hun ennå var student. Chiku fikk aldri egne biologiske barn, og Mwamini vet at adoptivmoren drømte om en stor familie med mange barn, men det ble bare henne. Nå lurer Mwamini på om hun har vært nok. Hun håper at samtalen de skal ha vil føre de nærmere.

Episode 6 - Suye og Kywe

Suye Mon og Kywe Kywe Thein

Suye vil vite hvordan moren hans klarte å starte livet på nytt i Norge.

Foto: Jørgen Storhaug / NRK

Moren til Suye levde et godt liv i Burma. Hun var utdannet tannlege og hadde eget tannlegekontor. Lykken tok likevel slutt da hun og barna måtte flykte landet fordi mannen var politisk aktiv. Nå vil Suye høre historien om hvordan moren kjempet seg tilbake, og hvordan hun klarte å starte livet helt på nytt i et helt nytt land.

Se hele serien i NRK TV