Mord uten grenser (1:8)

Uke 9 NRK1 mandag 23. februar kl. 21.30

Et etterforskningsteam undersøker organisert kriminalitet på tvers av landegrensene i Europa. De nøster opp en skruppelløs kriminell organisasjon, der menneskehandel, prostitusjon og drap er stikkord.

Mord uten grenser

F.v Lars Mikkelsen, Jasmin Gerat og Veerle Beatens spiller hovedrollene i 'Mord uten grenser'.

Foto: MathiasBothor

Europa sliter med organisert kriminalitet og har opprettet små grupper bestående av etterforskere fra flere land. I "Mord uten grenser" møter vi ett av disse teamene; det består danske Harald Bjørn (Lars Mikkelsen), tyske Jackie Mueller (Jasmin Gerat) og Alicia Verbeek (Veerle Beatens) fra Belgia.

Arbeidsdagen er tøff og brutal, samtidig som de opplever et sterkt vennskap seg imellom.

Episode 1:

Med kort tids mellomrom blir tre prostituerte kvinner drept, en i København, en i Berlin og en i Antwerpen. Alle tre blir funnet skutt gjennom venstre øye og med en finger kuttet av. Saken som først ser ut til å dreie seg om brutale mord begått av en seriemorder, får etterhvert et langt større omfang.

Den belgiske journalisten Jean Louis Poquelin (Carlos Leal) som besøkte alle tre ofrene rett før de ble drept, blir fort etterforskingsgruppens hovedmistenkte, men så viser det seg at det er en forbindelse mellom de drepte kvinnene og drapet på fire kvinner seks år tidligere.

Det som først så ut til å være tre mord utført av én person, blir snart en mye større sak.

Og nå ser det ser ut til at flere liv er i fare.