Informasjon fra NRK

Monster (1:7) Premiere!

Uke 41 NRK1 mandag 9. oktober kl. 21.30

Jakob Oftebro har en av hovedrollene i det nye norske mysteriedramaet «Monster». I serien måler åndelighet og brutalitet krefter i en liten by som rystes av flere drap. Redselen sprer seg, og alle mistenker hverandre.

«Monster» er et mysteriedrama som utspiller seg i en fiktiv småby i Nord-Norge. Åndelighet og brutalitet måler krefter i en verden der naturen er nådeløs. Kommer på NRK høsten 2017.

En ung jente forsvinner sporløst, og kjæresten hennes blir funnet drept. Lokaletterforsker Hedda Hersoug, nylig returnert til nord for et roligere liv, og den arrogante spesialetterforskeren Joel Dreyer fra kriminalpolitiet i sør tvinges til å samarbeide. Hedda sliter med å stole på sin nye kollega, som hun mener mangler sosiale antenner.

Alle mistenker alle

Drapene får lokalsamfunnet til å skjelve, og vennskap utvikler seg til hat. Den erfarne lensmannen Ed Arvola setter Joel og Hedda på saken, men har sine egne teorier om hvem som kan stå bak all ondskapen. Han retter etterhvert søkelyset mot byens kristne menighet og egne ansatte.

Bjørn Sundquist

Bjørn Sundquist spiller den trygge og erfarne lensmannen Ed Arvola. Han har blitt mer konfliktsky med årene.

Margot van Gebert gjør alt for å holde seg unna politiets søkelys. Hun styrer all kriminalitet i det skjulte. Hennes egen datter Jani er døv og vil for alt i verden finne ut hva som egentlig har skjedd. Det skal vise seg å bli skjebnesvangert for dem begge.

Gørild Mauseth

Gørild Mauseth spiller Margot van Gebert. Hun holder et jerngrep om det kriminelle miljøet i den lille byen.

Foto: NRK

Jo nærmere Hedda og Joel kommer en løsning på drapsgåtene, jo farligere blir det. Ingen er trygge - verken for seg selv eller andre.

skjermdump

Ingvild Holthe Bygdnes spiller lokaletterforsker Hedda Hersoug.

Skjermdump, Joel Dreyer

Joel Dreyer (spilt av Jakob Oftebro) regnes for være Kripos' skarpeste hjerne og anses som uunnværlig i oppklaringen av forsvinningssaken i den lille byen.